ارائه روشی نوین برای سرمایه گذاری و تامین مالی در محلات هدف بازآفرینی( پایلوت در بافت فرسوده آبکوه)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING10_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا سیدی نسب

کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

حسین زرین

کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

چکیده

امروزه تامین منابع مالی جهت نوسازی بافتهای فرسوده به موضوعی پراهمیت در کشور و کلان شهر مشهد تبدیل شده است علی رغم تدوین قوانین و دستورالعملهای اجرایی توسط قانون گذاران ودولتمردان در حوزه بازآفرینی شهری، شهرداریها ومجریان متاسفانه از این ابزار و ظرفیت های قانونی و..به خوبی استفاده نمی کنند و مجریان وابسته به روش های تامین منابع محدود خلاصه شده اند. هدف از این پژوهش، توجه به ظرفیت های محلی و گردش مجدد سرمایه های رسوب شده ( تملک های پراکنده شهرداری در بافت) است. روش تحقیق در این پژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی، همچنین روش تحلیلی-توصیفی مبتنی بر پیمایش بود. جامعه آماری این پژوهش تمامی پلاکهای قطعات ریزدانه واقع در بافت فرسوده آبکوه بوده است ( ۱۹۰۳ قطعه) و روش نمونه گیری بصورت تمام شماری ، پرسشنامه و مصاحبه نیم ساختاریافته که ۶۰درصد از مالکین مشارکت داشتند.تحلیل بصورت توصیفی و تحلیلی بوده است . و یافته ها حاصل از پرسشنامه و مصاحبات تجزیه و تحلیل شد. یافته ها حاکی از آن بود که مالکین انگیزه و توان تامین مالی در تجمیع ومشارکت در ساخت قطعات بزرگ مقیاس برابر طرح مصوب ملاک عمل ( فرنهاد) را ندارند و معتقدا قطعات می بایست به ۲۰۰الی ۲۵۰ مترمربع کاهش یابد. پس از بررسی طرح مصوب ملاک عمل و چالش های اجرایی تحقق پذیری آن، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند؛ که می توان با ساختار سازی و حمایت شهرداری، نسبت به ارائه روشی نوین برای سرمایه گذاری و تامین مالی در محلات هدف بازآفرینی ( پایلوت در بافت فرسوده آبکوه) اقدام و پیشنهاد تاسیس تالار تک پروژه های کوچک مقیاس را می نمایند. این تالار بعنوان یک توسعه گر، حلقه ارتباطی بین گروه مالکین ، سرمایه گذاران و شهرداری ایفای نقش می نماید. این اقدام سبب استفاده از ظرفیت املاک خرد و سرمایه گذاران محلی و همچنین به جریان انداختن سرمایه های رسوب شده در تملک های پراکنده در بافت فرسوده آبکوه می گردد.ضمنا این پیشنهاد در جشنواره روش های نوین سرمایه گذاری و تامین مالی در محلات هدف بازآفرینی در دیماه ۱۴۰۱، بعنوان یکی از سه پیشنهاد برتر در نظام پیشنهادات شهرداری مشهد منتخب و مصوب گردید.

کلیدواژه ها

تالار پروژه ها،مشارکت مالکین،پلاکهای ریزدانه،بافت فرسوده،بافت آبکوه،تامین مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.