اثرگذاری اطلاعات پایه حسابداری در تغییرات قیمت بازار شرکت های بورسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: IVCONF06_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 110
نویسندگان
کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
چکیده
هدف اولیه حسابداری مالی فراهم آوردن اطلاعات مفید برای سرمایه گذاران جهت پیشبینی عملکرد واحد تجاری است. محیط حسابداری بسیار پیچیده و چالش برانگیز است و محصول حسابداری چیزی جز اطلاعات نیست. یکی از دلیل مطرح درباره پیچیدگی اطلاعات، واکنش متفاوتی است که افراد نسبت به آن نشان می دهند. سودمند بودن اطلاعات برای تصمیم گیری به یکی از اصول مهم تئوری حسابداری تبدیل شده است. دلیل دیگر پیچیدگی اطلاعات، نقشی است که بیش از اثرگذار بودن بر تصمیم های فردی ایفا می کند؛ اطلاعات نه تنها بر تصمیم اثرگذار است بلکه بر بازار مانند بورس اوراق بهادار نیز اثر می گذارد. پژوهش حاضر به بررسی نقش اطلاعات پایه و سنتی تولیدی نظام حسابداری در توضیح تغییرات قیمت بازار سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دامنه زمانی ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۱ می پردازد. بدلیل داشتن شرایط محدود کننده در نمونه گیری از روش نمونه گیری حذفی استفاده گردید. برای توصیف داده ها از شاخص های توصیفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری مانند F لیمر، هاسمن، ناهمسانی واریانس و در همه تکنیک های آماری از نرم افزار Eviews استفاده گردید. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های پژوهش بیانگر این موضوع می باشد که اقلام پایه حسابداری شامل سود تقسیمی و سود انباشته در نمونه مورد مطالعه قدرت تبیین و توضیح دهندگی قیمت سهام را با اطمینان ۹۵% دارد. نتیجه گیری کلی در این است که کارایی بازار هنوز خاصیت و سودمندی اطلاعات حسابداری را از بین نبرده است.کلیدواژه ها
اطلاعات پایه حسابداری، اطلاعات سنتی حسابداری، سود تقسیمی، سود انباشته و قیمت بازار سهاممقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزیابی نظریه ذهن: پل زدن بین شناخت انسانی و مصنوعی
- تولید محتوا با قدرت هوش مصنوعی: تحول بازاریابی دیجیتال
- دوخت تصاویر تهیه شده توسط پهپاد با استفاده از یادگیری عمیق بدون نظارت
- Stitching of drone images using unsupervised deep learning
- بررسی کاربردهایی از منطق فازی در حل مسائل مهندسی عمران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.