شناسایی عوامل موثر بر ظرفیت کارخانه در صنایع ایران (مطالعات موردی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF06_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید سلجوقی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، تهران - ایران

محمد فاضل عاقلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور، واحد تهران شمال

چکیده

بسیاری از تصمیات تجاری مهم، به ظرفیت کارخانه ها بستگی دارد، عدم اطلاع از عوامل تعیین کننده استفاده از ظرفیت کارخانه نگران کننده است. از این رو ما در این پژوهش به دنبال تعیین این عوامل در جهت حداکثر نمودن ظرفیت کارخانه ها هستیم. محققان بسیاری، سعی در تعیین این عوامل داشتند اما در این راستا ما پژوهش های مورد نظر را از محققانی که در کشورهای در حال توسعه به تحقیق و بررسی پرداختند انتخاب کردیم. چرا که در کشورهای توسعه یافته می تواند عوامل تعیین کننده استفاده از ظرفیت کارخانه متفاوت از کشور ما باشد. فرض اساسی استفاده از ظرفیت، یک انتخاب اقتصادی درست است که به همه متغیرهای اقتصادی پاسخ دهد. عدم استفاده درست از ظرفیت موجب ناکارآمدی در کارخانه ها می شود. اولین جنبه ناکارآمدی، ناکارآمدی های فنی، و بعد از آن، سستی سازمانی است که باعث می شود کارخانه ها کمتر از ظرفیت خود عمل کنند چرا که کمبود اطلاعات در مورد عوامل تعیین کننده استفاده از ظرفیت، عمدتا از مشکلات اندازه گیری ناشی می شود. نتایج نشان می دهد جدی ترین مسائل، کمبود نیرو/برق، کمبود مواد خام و سرمایه در گردش، می باشد که به طور قابل توجهی باعث می شود کارخانه ها با ظرفیت کامل کار نکند. دولت نیز به عنوان یک عامل تاثیرگذار بر استفاده از ظرفیت کارخانه ها شناخته شد. چرا که دولت می تواند با مشوق های بیشتری موجب افزایش استفاده از ظرفیت کارخانه ها گردد.

کلیدواژه ها

ظرفیت کارخانه، هزینه ها، کشورهای درحال توسعه، دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.