بررسی اثر تغییر زاویه نوک کاوشگر دینامیکی DCP بر تکرارپذیری نتایج آنها

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید داود محمدی

دانشجوی دوره دکترای زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا نیکودل

استادیار، گروه زمین شناسی مهندسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس nikudelm@yahoo.com

حسن رحیمی

استاد، دانشکده مهندسی آبیاری، دانشگاه تهران

چکیده

استفاده از کاوشگرهای دینامیکی در ارزیابی­های زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی نسبت به روش هایی مانند گمانه زنی اقتصادی تر، سریع تر و حمل آن به نقاطی با دسترسی دشوار راحت­تر است. کاوشگر دینامیکیDCP  نوع خیلی سبک کاوشگرهای دینامیکی با عمق کاوش ۱ تا ۲/۱ متر است و در ارزیابی CBR اساس و زیراساس راه ها به کار رفته است. در این تحقیق امکان توسعه کاربرد این کاوشگر و اثر تغییر در زاویه راس مخروط نفوذ بر نتایج آن بررسی گردیده است. بررسی  تکرارپذیری نتایج و توابع مختلف توزیع احتمال مربوطه، بر تکرارپذیر بودن نتایج حاصل از کاوشگر DCP دلالت دارد. با توجه به مقادیر ضریب تعیین  (R۲) بهترین توزیع احتمال نتایج حاصله، مربوط به توزیع لوگ نرمال و بعد از آن، توزیع نرمال است. بررسی اثر تغییر در زاویه راس مخروط در آزمایش هایDCP  نشان داد که تکرارپذیرترین نتایج مربوط به مخروط با زاویه راس۹۰ درجه  بوده و مخروط با زاویه راس ۳۰ درجه دارای بیشترین خطا می باشد. مخروط نفوذ استاندارد (۶۰ درجه) نیز دارای دقت مناسبی بوده و نتایج آن قابل قبول است.

کلیدواژه ها

کاوشگر دینامیکی DCP, توابع توزیع احتمال, ضریب تغییرات, تکرارپذیری, زاویه راس مخروط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.