مطالعه پارامترهای آماری توصیف کننده پروفیل درز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-3-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اشجاری

دانشگاه تربیت مدرس، بخش معدن، گروه مکانیک سنگ

مرتضی احمدی

دانشگاه تربیت مدرس، بخش معدن، گروه مکانیک سنگ

کامران گشتاسبی

دانشگاه تربیت مدرس، بخش معدن، گروه مکانیک سنگ

مصطفی شریف­زاده

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده معدن و متالوژی‍

چکیده

بررسی و تشریح هندسه سطح درز در مطالعات رفتار مکانیکی و هیدرومکانیکی درزه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از روش های کمی سازی مطالعه درز، استفاده از پارامترهای آماری جهت تشریح هندسه درز می­باشد. در روش آماری، پارامترهای مختلفی مانند متوسط ارتفاع خط مرکزی(CLA)، مجذور میانگین مربعات ارتفاع(RMS)، Z۲ و پارامتر زبری(RL) مورد استفاده قرار می­گیرد. در بیشتر مطالعات انجام شده، عموما جهت تشریح زبری از یک پارامتر استفاده شده است(عموما پارامترهای Z۲ یا RL مورد استفاده قرار گرفته­اند). در این تحقیق، عملکرد هریک از پارامترهای آماری به منظور بررسی زبری پروفیل های درز، مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور از پروفیل های بارتون و پروفیل هایی با هندسه منظم استفاده شده است. پروفیل های مورد ارزیابی با استفاده از نرم افزار، رقومی­سازی شده و پارامترهای آماری مختلف آن ها محاسبه شده­اند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که برای مطالعه دقیق رفتار ناپیوستگی ها، استفاده از یک یا تعداد معدودی پارامتر آماری، جهت توصیف هندسه درزه ها مناسب نمی­باشد.

کلیدواژه ها

درز, پارامتر, هندسه درز, فاصله برداشت, زبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.