اثر جریان های مخالف بر عملکرد فن قطار شهری با ارائه راهکارهایی بر بهبود عملکرد آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF06_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد حمید زارع

کارشناسی رشته مکانیک ساخت و تولید، کارشناس مکانیک سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.

محمدرضا شفیعی

کارشناسی رشته مکانیک تاسیسات، تکنولوژی حرارتی و برودتی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.

مهدی شاهسونی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.

چکیده

هدف مقاله حاضر بررسی اثر جریان های مخالف بر عملکرد فن قطار شهری با ارائه راهکارهایی بر بهبود عملکرد آن می باشد، به منظور بررسی هدف از روش تحقیق توصیفی – تحلیلی استفاده شده است، فناوری مدرن حمل و نقل ریلی یک متقاضی بزرگ هستند در سرتاسر جهان برای فن هایی با کیفیت بالا، که مخصوص راه آهن زیرزمینی و برون شهری، منطقه ای و قطارها با سرعت بالا برای خنک کردن موتورکشش، ترانسفورماتورها، الکترونیک و سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود. نتایج نشان می دهد جریان های مخالف در صنعت مترو بر عملکرد و بهبود فن قطار شهری تاثیر گذار است ، بدین صورت که در سرعت های مختلف قطار، پروفیل منحنی سرعت جریان خروجی از فن و همچنین تغییرات دمایی در محدوده فن مورد بررسی قرار گرفتند. در تحلیل عددی، معادلات ناویر استوکس و انرژی برای جریان درهم و تراکم ناپذیر و مدل توربولانسی k-ε نیز برای مدل سازی جریان درهم استفاده شده اند. نتایج به صورت تغییرات دما در محدوده فن، سرعت جریان فن و طول موثر که به عنوان معیاری برای میزان هدایت جریان خروجی از فن در خلاف جهت حرکت قطار می باشد در سرعت های مختلف قطار شهری گزارش شده اند. در سرعت های بالای قطار، سرعت منفی در فن و افزایش طول موثرموثر مشاهده شده اند.

کلیدواژه ها

جریان مخالف، فن ها، عملکرد فن، سیستم تهویه، بهبود عملکرد، ارائه راهکارها، قطار شهری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.