اثربخشی یادگیری پروژه محور در آماده سازی دانش آموزان برای زندگی عملی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: HESPCONF03_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایسته مخدومی

آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان رباط کریم

سمیه رضایی میاندرق

کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه پیام نور مرکز شهریار

نازنین امیری رومنان

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

پروین صفری وسطی کلائی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان

شقایق جندقی

کارشناسی مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

یکی از چالش های اساسی در سیستم آموزشی جوانان، آماده سازی آنان برای مواجهه با زندگی عملی و فعالیت های کاربردی است. آموزش هایی که تنها بر روی انتقال اطلاعات تئوریک متمرکز باشند، ممکن است نتوانند دانش آموزان را به خوبی برای مواجهه با چالش ها و مسائل واقعی زندگی آماده کنند. یکی از راهکارهای مطرح شده در این زمینه، بهبود فرایند آموزش از طریق یادگیری پروژه محور است. در سیستم های آموزشی مدرن، مشاهده می شود که بسیاری از دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی با مشکلاتی در تطبیق با واقعیات زندگی و مهارت های عملی مواجه می شوند. ضعف در توسعه مهارت های عملی و کاربردی می تواند تاثیر مستقیمی بر توانمندی های فردی و اشتغالزایی افراد داشته باشد. در این راستا، نیاز به یک رویکرد آموزشی که به دانش آموزان این امکان را بدهد تا مفاهیم تئوریک خود را در قالب پروژه های عملی به کار بگیرند، احساس می شود. یادگیری پروژه محور نه تنها باعث تثبیت مطالب آموزشی می شود بلکه به دانش آموزان این امکان را می دهد تا مهارت ها و دانش های خود را در زمینه های مختلف اعمال عملی کنند. این رویکرد نه تنها باعث تقویت تفکر کاربردی دانش آموزان می شود بلکه به آنان افکار کارآفرینی و حل مسائل به شیوه خودآگاهانه را آموزش می دهد. در نتیجه، اجرای یادگیری پروژه محور در فرآیند آموزشی می تواند به بهبود توانمندی های دانش آموزان در زمینه های مختلف و آماده سازی آنان برای زندگی عملی کمک کند. این مقاله به بررسی اثربخشی یادگیری پروژه محور در آماده سازی دانش آموزان برای زندگی عملی می پردازد. با تاکید بر اهمیت این رویکرد در توسعه مهارت های عملی و افزایش توانمندی های دانش آموزان، مقاله به تجربیات و نتایج تحقیقات انجام شده در این حوزه پرداخته و پیشنهاداتی برای بهبود فرآیند آموزشی ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

یادگیری پروژه محور، زندگی عملی، معلم، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.