بررسی اثربخشی آموزش به روش نقشه های مفهومی در یادداری ، درک و کاربست مفاهیم علوم تجربی پایه ششم ابتدایی در مدارس پسرانه شهرستان بابل در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_455
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره تیموری یانسری

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی ، گروه علوم تربیتی ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایران

کوروش قاسم زاده

استادیار و عضو هیئت علمی مدیریت آموزشی ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر راهبرد یاددهی -یادگیری نقشه مفهومی در آموزش علوم تجربی دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهر بابل در سال تحصیلی ۱۴۰۱ می باشد. این پژوهش کاربردی و از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و دو گروه آزمایش و کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهر بابل به تعداد۱۷۵۰ نفر در سال تحصیلی ۱۴۰۱ است ، حجم نمونه با استفاده از جدول بارتلت ۱۲۰ نفر به دست آمد. آزمودنی ها شامل دانش آموزان ۴ کلاس ششم ابتدایی شهر بابل هستند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. همچنین برای جلوگیری از تبادل اطلاعات بین دو گروه، دو مدرسه به صورت هدفمند شامل دو کلاس یک مدرسه به عنوان گروه کنترل (با روش های تدریس مرسوم) و دو کلاس مدرسه دیگر به عنوان گروه آزمایش (تدریس با نقشه مفهومی ) انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از دو آزمون محقق ساخته پیش آزمون (علوم تجربی پنجم ابتدایی ) و پس آزمون (علوم تجربی ششم ابتدایی ) که روایی محتوایی آنها با استفاده از جدول مشخصات، روایی ملاکی با آزمون همبستگی و پایایی آنها با استفاده از روش کودر ریچاردسون، تعیین گردید. این آزمونها سطوح یادداری و درک و کاربست حیطه شناختی بلوم را مورد سنجش قرار می دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون لون و نیز آزمون آنوا و مانوا اختلاف نمرات استفاده شده است . یافته های این پژوهش نشان داد که نقشه مفهومی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در سطح درک و کاربست تاثیر مثبت دارد. اما در سطح یادداری موثر واقع نشد. به طور کلی نقشه های مفهومی در آموزش علوم تجربی تاثیرگذار است .

کلیدواژه ها

علوم تجربی ششم ابتدایی ، نقشه مفهومی ، پیشرفت تحصیلی ، یادداری ، درک، کاربست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.