اعتبار یابی الگوی برنامه درسی آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم با رویکرد دلفی فازی در دوره ابتدایی ۱
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
- کد COI اختصاصی: FSCH02_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 248
نویسندگان
دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی ، واحد تربت حیدریه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تربت حیدریه ، ایران
دانشیار برنامه ریزی درسی ، واحد تربت حیدریه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تربت حیدریه ، ایران
استادیارگروه علوم تربیتی ، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد، ایران.
استادیار گروه علوم تربیتی ، واحد تربت حیدریه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تربت حیدریه ، ایران
چکیده
برنامه درسی اغلب یکی از دغدغه های اصلی در حوزه آموزشی است . چه نوع برنامه های درسی را باید به فراگیران ارائه دهیم ؟ مربیان و معلمان نگران این هستند که در مورد محتوا و روشهای تدریس چه انتخابهایی انجام دهند. در مورد والدین ، آنها دوست دارند بدانند فرزندانشان قرار است چه چیزی یاد بگیرند. فراگیران همچنین نگران نوع محتوایی هستند که قرار است در کلاس داشته باشند. به نظر می رسد » برنامه درسی « تا حد زیادی به عنوان آنچه معلمان قرار است تدریس کنند و به عبارتدیگر، آنچه یادگیرندگان قرار است بیاموزند در نظر گرفته می شود. درواقع ، »برنامه درسی « نیز ارتباط نزدیکی با چگونگی یادگیری فراگیران - نتایج دارد؛ بنابراین ، به عنوان یک اصطلاح چتر، ”برنامه درسی ” شامل بسیاری از مسائل ، به عنوانمثال، آموزش برنامه درسی ، برنامه درسی یادگیری ، برنامه درسی آزمون، برنامه درسی اداری و برنامه درسی پنهان است . هدف پژوهش حاضر اعتبار یابی الگوی برنامه درسی آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم با رویکرد دلفی فازی در دوره ابتدایی است . روش پژوهش حاضر آمیخته - اکتشافی است . در فاز کمی از طریق روش تحقیق پیمایشی و با استفاده از روش دلفی فازی و تحلیل عاملی تاییدی مدل طراحی شده مورد اعتباریابی قرار گرفت . اهم نتایج نشان داد الگوی برنامه درسی آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم برای دانش آموزان دوره ابتدایی دارای ۶ عنصر اصلی برنامه درسی شامل اهداف برنامه درسی ، ویژگی دانش آموز، ویژگی معلم ، روشیاددهی -یادگیری ، محتوا و ارزشیابی مورد سازماندهی قرار گرفت .کلیدواژه ها
قرآن کریم ، روخوانی ، روانخوانی ، برنامه درسی ، دوره ابتدایی ، دلفی فازی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.