تحلیل جامعه شناختی سرمایه اجتماعی و فرهنگی بر بهره وری منابع انسانی آموزش وپرورش با تاکید بر معلمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش و پرورش؛ ارتقای بهره وری، چالش ها، راهبردها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: HATEO01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد هاشمیان

کارشناس ارشد جامعه شناسی جوانان، دانشگاه مازندران، دبیر علوم اجتماعی

ایمان احمدی سرابی

کارشناس ارشد، پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه دانش البرز- قزوین، دبیر علوم اجتماعی

سایه خدایاری مطلق

دانشجوی دکتری مسائل اجتماعی ایران، دانشگاه مازندران، دبیر علوم اجتماعی

چکیده

در جهان رقابتی امروز، بی شک یکی از ابزارهای مهم در ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به اهداف و رسالت های موردنظر، برنامه ها و رویکردهای نوین آموزش است ؛ در این میان، آنچه مقوله تحول را حیات می بخشد و بقای سازمان را تضمین می کند، عنصر انسان و توسعه منابع انسانی است . آموزش وپرورش یکی از نهادهای مهم اجتماعی است که در پیشرفت اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی جامعه بیشترین نقش را داراست ؛ اکثر اندیشمندان و صاحب نظران آن را زیربنای رشد و توسعه می دانند. پیشرفت و ترقی جامع کنونی درگرو تامین نیروی انسانی ماهر و متخصص است . نیروی انسانی به مانند خونی در کالبد سازمان است که حیات و بقای سازمان را در عصر کنونی تضمین می کند. سازمان آموزش وپرورش بیش از هر سازمان دیگری با توجه به ماهیت آن وابسته به نیروی انسانی با عملکرد تاثیرگذار و بهره وری بالا می باشد. هدف پژوهش حاضر تحلیل جامعه شناختی تاثیر سرمایه اجتماعی و فرهنگی بر میزان بهره وری منابع انسانی در آموزش وپرورش و با تاکید بر نقش معلمان است . روش مطالعه در این تحقیق تحلیل اسنادی است که با پشتوانه از یافته های تحقیقات گذشته به تحلیل نقش سرمایه اجتماعی و فرهنگی بر بهره وری معلمان پرداخته است . یافته های تحقیق نشان می دهد که در اکثر تحقیقات سرمایه فرهنگی (تحصیلات، آموزشهای ضمن خدمت ، مهارتهای شغلی ) و سرمایه اجتماعی (شرکت در شوراها، شرکت در کارگروههای تخصصی ) بر بهره وری نیروی انسانی (معلمان) آموزش وپرورش تاثیر مثبت و معناداری داشته است .

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی ، سرمایه فرهنگی ، منابع انسانی (معلمان)، بهره وری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.