تجربه نگاری تدوین سند برنامه میان مدت ۱۴۰۵-۱۴۰۱ شهرداری مشهد به روش تعاملی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تفکر سیستمی در عمل
  • کد COI اختصاصی: STINP03_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال حسن بارانی

دانشجوی دکترا برنامه ریزی فرهنگی و سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد مقدس

علی زیرک فرشه

کارشناسی ارشد مدیریت شهری و رئیس گروه برنامه ریزی شهرداری مشهد

منیره حدادحسن آبادی

دکترا برنامه ریزی شهری و کارشناس گروه برنامه ریزی شهرداری مشهد

مسعود عطاری

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع و کارشناس گروه برنامه ریزی شهرداری مشهد

سمانه غیورباغبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار و کارشناس گروه برنامه ریزی شهرداری مشهد

محمدحسین کاظمی

دکترا شهرسازی و کارشناس گروه برنامه ریزی شهرداری مشهد

چکیده

افزایش سرعت تغییرات و پیچیدگی روزافزون سازمان شهرداری و کلیه نظام های اجتماعی، هر لحظه مسائل و اتفاقات جدیدی را در برابر شهرداری ظاهر و در نتیجه ضرورت نگرش سیستمی را در برخورد با مسائل و برنامه ریزی ها آشکار می نماید. شهرداری مشهد با توجه به جایگاه ویژه شهر از منظر راهبردی، با حساسیت بالایی نسبت به عارضه یابی برنامه های خود و به اجرا درآوردن راهبردهای آینده نگرانه و هدفمند سازمانی در قالب برنامه ریزی میان مدت اقدام می نماید. برنامه میان مدت ۱۴۰۵-۱۴۰۱ شهرداری مشهد بر اساس تفکر سیستمی و به روش تعاملی پس از مطالعه تجارب گذشته و استفاده از آموخته-ها به عنوان پیشران، مصاحبه و همچنین برگزاری رویدادها و پنل های علمی _ تخصصی با مدیران اجرایی، صاحب نظران و اساتید علمی تهیه و تدوین گردیده است.این پژوهش به روش تجربه نگاری و مستندسازی و با هدف فراهم شدن زمینه های یادگیری سازمانی و الگوسازی تجربیات شهرداری مشهد مقدس می باشد. در راستای یکپارچه سازی داده ها، تحلیل و دسته بندی و ترسیم ارتباط میان آنها در مراحل مختلف برنامه ریزی از روش ها و ابزارهای تحلیل متناسبی چون نرم افزارهای Mindmap،MAXQDA و GIS استفاده گردیده است. نتایج بیانگر آنست که پیاده سازی این مدل، منجر به اطلاع بیشتر ذی نفعان نسبت به چیستی و چگونگی برنامه و لذا مشارکت بیشتر در تدوین برنامه، افزایش تعهد و الزام کارکنان و مدیران نسبت به اجرا، افزایش قابلیت تحقق، ارائه تصویرواضح از موقعیت سازمانی و آینده و همچنین افزایش خلاقیت و نوآوری گردید.

کلیدواژه ها

برنامه راهبردی، تفکر سیستمی، برنامه ریزی تعاملی، شهرداری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.