بررسی های فلورستیک و جغرافیای گیاهی حوضه آبخیز تنگ بن بهبهان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله جنگل ایران، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJF-2-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

حوضه آبخیز تنگ بن در شهرستان بهبهان و در جنوب شرقی استان خوزستان واقع است. این حوضه از نظر جغرافیای گیاهی در محدوده رویشی منطقه ایران تورانی (بخش جنگلی زاگرس) و منطقه رویشی سودانی جای دارد. قرار گرفتن این حوضه در محدوده گذر منطقه ایران تورانی به سودانی، آن را از نظر جغرافیای گیاهی در موقعیتی خاص قرار داده است. فلور و پوشش گیاهی این حوضه در سال های ۸۶- ۱۳۸۵ بررسی شد. گونه های نادر و آندمیک این حوضه مشخص و اثر های متقابل مناطق رویشی مذکور در آن بررسی شد. به طور کلی ۲۰۲ گونه از ۴۶ تیره گیاهی جمع آوری و شناسایی شد که از میان گونه های شناسایی شده ۱۶ گونه اندمیک و ۴ گونه نادر بودند. نتایج نشان داد ۷/۳۴ درصد عناصر شناسایی شده از عناصر رویشی ایران تورانی، ۶۱/۶ درصد از عناصر سودانی و ۷/۸ درصد نیز از عناصر مشترک ایران تورانی و سودانی بودند. با وجود فاصله بین محدوده مورد بررسی و منطقه رویشی مدیترانه ای، سهم عناصر مدیترانه ای از گونه های شناسایی شده ۱/۵ درصد بود. عناصر مشترک ایران تورانی و مدیترانه ای نیز ۳۵/۱۷ درصد عناصر شناسایی شده را به خود اختصاص دادند. بررسی شکل زیستی گونه ها نشان داد که با وجود تیپ های جنگلی در حوضه، فانروفیت ها ۹/۷ درصد شکل زیستی و تروفیت ها و کامفیت ها به ترتیب با ۹/۵۸ و ۰/۶ درصد بیشترین و کمترین درصد شکل زیستی را دارا بودند.

کلیدواژه ها

جغرافیای گیاهی, عناصر رویشی, شکل زیستی, گیاهان اندمیک و نادر, حوضه تنگ بن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.