شناسایی مولکولی باکتری بروسلا در نمونه های کلینیکی منطقه سیستان با روش واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NFVM-6-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه نورا

دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران

حسین کمال الدینی

استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران

فاطمه حدادی

استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران

محسن نجیمی

دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

چکیده

بروسلوز یا تب مالت (تب مدیترانه ای) به واسطه رشد و تکثیر باکتری کوکوباسیل گرم منفی بروسلا در سلول های پستانداران رخ می دهد و این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام حائز اهمیت می باشد. تست های سرولوژی متعددی جهت شناسایی این باکتری مورد بررسی قرار گرفته اند، با اینحال این روش ها محدودیت هایی در شناسایی دقیق باکتری دارند. پژوهش حاضر، با هدف بررسی و شناسایی مولکولی باکتری بروسلا در نمونه های جمع آوری شده از گوسفندان آلوده در منطقه سیستان با استفاده از تکنیک PCR چندگانه انجام شد. در ابتدا نمونه های خون و شیر از گوسفندان جمع آوری گردید. تایید آلودگی به باکتری در ابتدا با استفاده از نمونه های خون و روش سرولوژی رزبنگال صورت گرفت. در ادامه DNA از شیرهای جمع آوری شده استخراج شد و بررسی مولکولی با استفاده از PCR چندگانه و تکثیر دو ژن Omp۳۱  و BLS به منظور تکثیر قطعات با سایزهای bp ۳۴۷ و bp ۲۵۶ انجام پذیرفت. از ۴۰ نمونه کلینیکی مورد مطالعه همگی تست رزبنگال مثبت را نشان دادند اما بررسی مولکولی با استفاده از PCR چندگانه ۵ نمونه مثبت کاذب تایید شده با تست رزبنگال را نشان داد. استفاده از روش های شناسایی مولکولی به جهت حساسیت و دقت بالاتر و صرف زمان کمتر می تواند به عنوان گزینه مناسب برای شناسایی پاتوژن های بیماری زا مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

باکتری بروسلا, تب مالت, ژن BLS, ژن Omp۳۱, PCR چندگانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.