الگوریتم تطبیقی بر پایه حسگری فشرده جهت بهبود تخمین کانال سیستم های M-MIMO

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-16-61_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی عابدی

دانشکده مهندسی مکانیک، برق و کامپیوتر- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

افروز حق بین

دانشکده مهندسی مکانیک، برق و کامپیوتر- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فربد رزازی

دانشکده مهندسی مکانیک، برق و کامپیوتر- واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

برای غلبه بر مشکل تخمین کانال در سامانه های چندورودی-چندخروجی انبوه (M-MIMO)، در این مقاله یک طرح تخمین کانال لینک فروسو در ارتباط دوطرفه فرکانسی (FDD) مبتنی بر حسگری فشرده ساختارمند (SCS)، برای کاهش داده آموزشی مورد نیاز پیشنهاد گردیده که توسط آن تنکی مکانی ذاتی کانال­های حوزه تاخیر سامانه های چندورودی-چندخروجی انبوه، تقویت می­شوند. به همین منظور در ابتدا پس از طرح موضوع روش­های مختلف تخمین کانال و بررسی چالش های موجود، با پیشنهاد یک الگوریتم بر پایه الگوریتم حریصانه جستجوی تطابق متعامد (OMP)، به تخمین کانال پرداخته شده است. در این الگوریتم از همبستگی مکانی بین پاسخ ضربه کانال آنتن­های مختلف فرستنده برای دقت تخمین­ کانال استفاده می­شود. این همبستگی در زمان تاخیر یکسان مسیرهای تاخیردار تعریف شده است. این الگوریتم تنکی کانال را به­صورت تطبیقی به­دست می­آورد که نافی فرض ایده­آل کارهای پیشین مبنی بر در دست داشتن تنکی کانال است. در این­ صورت این الگوریتم در مواقعی که میزان دقیق تنک بودن کانال مشخص نباشد، کانال را با دقت خوبی تخمین می­زند. در نهایت به ارائه شبیه­سازی­­ها که توانایی این روش را در کاهش داده آموزشی مورد نیاز نشان می­دهد، پرداخته شده است. شبیه­سازی­ها نشان می­دهند که تخمین کانال پیشنهادی به­طور قابل اعتمادی سطح تنکی کانال و مجموعه پشتیبان را نسبت به روش­های مشابه به­دست می­آورد.

کلیدواژه ها

تخمین کانال, تنکی مکانی, چندورودی-چندخروجی انبوه, حسگری فشرده, داده آموزشی موردنیاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.