بعد فرکتالی رد لرزه، ابزاری برای تعیین زمان اولین رسید

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JESPHYS-28-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

- -

- -

- -

چکیده

چشم انسان قادر است با مشاهده تفاوت در روند تغییرات دامنه ثبت شده در ردهای لرزه، زمان اولین رسید در آنها را تشخیص دهد. در این مقاله سعی بر آن است که با الگوگیری از این توانائی طبیعی، جایگزینی ریاضی برای آن پیدا شود. یا به بیان دیگر در این مطالعه سعی شده تا روشی رایانه ای برای شبیه سازی عملکرد چشم انسان در تشخیص زمان اولین رسید در ردهای لرزه ارائه شود. فرکتال ها مدل های ریاضی هستند که می توانند این تغییرات را درک کنند. از میان روش های فرکتالی موجود برای آنالیز بعد فرکتالی، روش پرگار برای رسیدن به اهداف فوق انتخاب شد. در این مقاله مراحل مختلف اجرای روش یرگار برای محاسبه بعد فرکتالی، نرم افزارهای تدوین شده در محیط MATLAB معرفی می شود. نتایج حاصل از به کارگیری این نرم افزارها روی رد لرزه برای تعیین زمان اولین رسید نیر ارائه شده الست.

کلیدواژه ها

اولین رسید در رد لرزه, بعد فرکتالی, روش پرگار, کاربرد فرکتال در ژئوفیزیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.