سیاست کیفری ایران و فرانسه در قبال جرم آدم ربایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه تحقیقات حقوق قضایی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JJLR-3-6_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه خدادادی

پژوهشگر محقق

سیدمحمود مجیدی

نویسنده مسئول

چکیده

جرم آدم ربایی از مصادیق جرائم علیه اشخاص می باشد که نه تنها باعث سلب آزادی و صدمه ی بدنی مجنی علیه می گردد، حتی شخصیت معنوی بزه دیده جرم نیز، مورد تعرض قرار می گیرد. بزه مذکور به معنای استیلا یافتن بر شخص و ربودن وی از مکانی به مکان دیگر بدون رضایت وی و نهایتا منجر به سلب آزادی تن خواهد شد. برای هویدا شدن نواقص جرم آدم ربایی در سیاست کیفری ایران، بهتر آن است که با قوانین دیگر کشورها، از جمله فرانسه مطابقت داده شود. نتیجه ی حاصل از این مقاله که به روش توصیفی و اطلاعات آن بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و بهره گیری از مقالات، پایان نامه ها و سایت های معتبر علمی جمع آوری گشته، نشان داد که امروزه این بزه در قوانین ایران و همه ی کشورها جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده و تاکنون مجازات های مختلفی برای این جرم در نظر گرفته شده است. در مقاله حاضر سیاست کیفری جرم آدم ربایی در حقوق ایران و فرانسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سیاست کیفری، ایران، فرانسه، آدم ربایی، مجازات، عفو، شروع به جرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.