اثرات بور بر محیط زیست و روش های حذف آن از محلول های آبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله انسان و محیط زیست، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SRBAU-16-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره عسگری

دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

اعظم منفرد

استادیار، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران.

مهرداد فلاح

دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

بور (بورون) میکرو مغذی بسیار مهمی برای گیاهان و حیوانات می­باشد، بدین معنی که مقادیر بسیار کم بور برای رشد آن­ها لازم و ضروری است. این عنصر بسیار مورد توجه است، زیرا هم کمبود آن و هم مازاد آن برای بسیاری از گیاهان مضر است و فاصله بین این دو مقدار بسیار محدود است. در انسان­ها نیز مقادیر بسیار کمی از بورون در تمام بافت­ها وجود دارد، اما مقدار اضافی بور ممکن است منجر به آسیب سیستم عصبی شود، از این جهت در بسیاری از کشورها  غلظت بور در آب آشامیدنی و فاضلاب کنترل می­شود. مقدار مجاز بور در آب آشامیدنی طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی(WHO)[۱]مقدار ۵/۰ است و بر این اساس، حذف بور از محلول­های مایی و آب­ها یکی از دغدغه­های بزرگ بهداشت عمومی و محیط زیستی می­باشد. اخیرا روش­های مختلفی برای جداسازی بور از آب در حال توسعه هستند که از بین این روش­ها، فرآیندهای جذبی، فرآیندهای غشایی، فرآیندهای هیبریدی کارامدتر هستند. ما دراین مقاله، اطلاعاتی در مورد بور-خواص آن – منابع آن، تاثیر آن بر محیط زیست، گیاهان و حیوانات و روش­های جدیدی برای حذف آن ارایه می­کنیم. [۱]-World Health Organization

کلیدواژه ها

بور, محیط زیست, حذف بور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.