تهیه کیتوزان با کیتین های تولیدی از میگو با استفاده از دو اسید متفاوت و تعیین درجه استیلاسیون با استفاده از طیف ftir

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله انسان و محیط زیست، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SRBAU-17-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه کردی

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، گروه علوم و زیست فناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

ناصر فرخی

استادیار گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

چکیده

کیتین بعد از سلولز فراوان­ترین پلی­ساکارید یافت شده در طبیعت است که در پوسته سخت­پوستان، اسکلت خارجی حشرات، نماتد­ها، جلبک­ها و دیواره سلولی قارچ­ها به صورت کمپلکس با سایر پلی­ساکارید­ها و پروتئین­ها یافت می­شود. پلیمر خطی کیتوزان با زمینه کاربرد فوق العاده بالا از پزشکی گرفته تا کشاورزی، از مشتقات کیتین است که از طریق داستیلاسیون کیتین تولید می­شود. در این مطالعه کیتین با درصد­های متفاوتی از دو اسید صنعتی از پوسته میگو تهیه شد و خصوصیات عملکردی کیتوزان تهیه شده از این نمونه­ها توسط طیف­سنج­های تبدیل فوریه (FTIR۱)مطالعه شد. الگوی FTIR نمونه­ها تقریبا با نمونه­های استاندارد مطابقت داشتند. همچنین تهیه فیلم کیتوزان و بررسی طیف IR آن نشان داد که کیتوزان به دست آمده دارای درجه استیلاسیون بین ۲۲-۱۸ می­باشد. نظر به وفور میگو در بخش­های جنوبی و شمالی کشور، راه­اندازی خط تولید این ماده بسیار پربها امکان­پذیر می­باشد که در رشد اقتصادی و، با جایگزینی  این ماده با مواد شیمیایی ناسازگار با محیط زیست، در حل مشکلات زیست محیطی جوامع انسانی موثر می­باشد.

کلیدواژه ها

کیتین, کیتوسان, ftir, درجه استیلاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.