پتانسیل سنجی تولید بیوگاز از پسماند مناطق روستایی (مطالعه موردی: روستای ابیانه)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله انسان و محیط زیست، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SRBAU-19-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دریابیگی زند

استادیار، دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران (نویسنده مسوول)

مریم ربیعی ابیانه

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بیوگاز یکی از منابع تجدیدپذیر انرژی است که از تجزیه مواد آلی در نتیجه فعالیت باکتری های بی هوازی تولید می شود. مواد فسادپذیر موجود در زباله های شهری و روستایی از دسته منابع زیست توده هستند که می توانند به عنوان ماده اولیه در فرآیند تولید بیوگاز مورد استفاده قرار بگیرند. از این رو با ساخت و توسعه واحدهای بیوگاز می توان گامی موثر در زمینه بحران ناشی از زباله ها و کاهش انتشار آلاینده های محیط زیستی برداشت. لذا هدف از انجام این تحقیق پتانسیل سنجی تولید بیوگاز از پسماندهای روستای ابیانه به منظور حل معضل پسماندها، کاهش مشکلات محیط زیستی و تامین انرژی می باشد.روش بررسی: به این منظور پس از بررسی کمی و کیفی زایدات تولیدی در روستای ابیانه، میزان پسماندهای قابل استفاده در دستگاه های بیوگاز تعیین و پتانسیل تولید بیوگاز از آنها محاسبه گردید.یافته ها: میزان بیوگاز قابل استحصال از مواد زاید فسادپذیر روستای ابیانه ۲۴.۴ میلیون متر مکعب در سال می باشد. از منبع فوق بطور میانگین سالیانه ۱۵.۸۶ میلیون متر مکعب متان قابل دریافت است که این حجم متان معادل ۳۴۲.۶۸ مگاژول انرژی خواهد بود.بحث و نتیجه گیری: کمیت و کیفیت زباله های روستای ابیانه برای تولید بیوگاز بسیار مناسب است ودر صورت احداث واحد بیوگازی می توان ضمن کاهش حجم زیادی از پسماندها و به تبع آنکاهش هزینه های حمل و نقل و دفع زباله و بهبود سلامت و بهداشت انسان ها، از انرژی تولید شده برای مصارف پخت و پز، روشنایی، تولید برق و سوخت حمل و نقل استفاه کرد.

کلیدواژه ها

مواد زاید جامد, بیوگاز, ترکیب زایدات, پسماند فسادپذیر, روستای ابیانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.