بررسی خلاقیت دانش آموزان با نگرش های فرزند پروری والدین در مدارس مقطع ابتدایی شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علوم زیست محیطی و دانش جغرافیا، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JGE-1-2_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید رستار

فرهنگیان پردیس کوثر یاسوج

فاطمه رهبر

دانشگاه امام حسین(ع) یاسوج

صدیقه مرادی حسین آباد

دانشگاه امام حسین(ع) یاسوج

چکیده

هدف تحقیق بررسی خلاقیت دانش آموزان با نگرش های فرزند پروری والدین در مدارس مقطع ابتدایی شهر یاسوج است. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق، اطلاعات موردنیاز از طریق اجرای دو پرسشنامه به شرح زیر جمع آوری شده است. ۱- آزمون زمینه یابی مداد کاغذی چند جوابی سنجش خلاقیت۲- پرسشنامه زمینه یابی ارزشیابی نگرش والدین جامعه و نمونه آماری را ۲۰۹ نفر پسر و ۲۱۸ دختر (جمعا ۴۲۷ نفر) و والدین آن ها تشکیل داده است. تجزیه وتحلیل نتایج و داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی مثل فراوانی، میانگین، ضریب همبستگی پیرسون، انحراف معیار، آزمونt، تحلیل واریانس و... به وسیله بسته نرم افزار آماری SPSS۱۳ صورت گرفته است. نتایج تحقیق حاکی است ۶/۱۱ % دانش آموزان خلاقیت بسیار زیاد، ۲/۴۲ % خلاقیت زیاد، ۷/۲۸ % خلاقیت کم و ۵/۱۷% خلاقیت بسیار کم از خود نشان دادند که ۸/۵۳% بالاتر از حد متوسط و ۲/۴۶% نیز پائین تر از حد متوسط می باشد. اکثریت والدین (۵/۹۲%) نیز نگرش حد متوسطی به رشد خلاقیت فرزندان دارند. ازنظر شیوه های فرزند پروری و میزان خلاقیت دانش آموزان رابطه آماری معنی داری به دست نیامده است (۲۰% r=). یعنی والدین دیدگاه های تربیتی روشن و جهت داری که بتواند رشد قوه ابتکار و نوآوری کودکان را پشتیبانی و حمایت کند نداشته و در تربیت فرزندان گرایشات شدیدا محافظه کارانه ای دارند که احتمالا می تواند دلیلی بر تقدم و اهمیت موفقیت تحصیلی بر رشد خلاقیت باشد. ارتباط برخی از عوامل تشکیل دهنده خلاقیت با نگرش های والدین، جنسیت دانش آموزان، تحصیلات و شغل والدین، وضعیت رفاهی خانواده ها و... که مربوط به فرضیه های فرعی تحقیق می باشد قابل توجه است.

کلیدواژه ها

خلاقیت، سبک های فرزند پروری، نگرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.