بررسی لرزه خیزی گستره زاگرس با استفاده از پارامترهای a- value و b- value

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سی و یکمین همایش علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI31_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب زمانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه آزاد اسلامی

عبدالمجید اسدی

دکتری ژئوفیزیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

اسماء حاجی رجبی

کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه آزاد اسلامی

امیر حسین پورخواجه

کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه پیام نور

چکیده

در این تحقیق لرزه خیزی زاگرس مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه گستره زلزله های رخ داده در منطقه وسیع بود ، بر آن شدیم که محدوده مورد مطالعه را به 56 چهارگوش به ابعاد ٢ در ٢ درجه که با هم همپوشانی ١ درجه داشتند تقسیم کرده و جزئیات را بهتر بررسی کنیم.از این رو فراوانی زلزله های هر قسمت را تقریبا طی یک صده(از سال ١٩١٣ تا ٢٠١١ )به دست آورده و برای هر قطعه با استفاده از روش گوتنبرگ- ریشتر b- value و a- value محاسبه گردید و زون بندی منطقه براساس تغییرات میزا a- value و b- value انجام شد.براساس این نقشه ها زاگرس به دو بخش غربی وشرقی تقسیم گردید. افزایش چگالی خطوط و مقدار های a و b در قسمت غربی زاگرس بیانگر وجود گسل های کوچک مقیاس در آن منطقه است و این نواحی را می توان مکان های فعال تکتونیکی به شمار آورد.

کلیدواژه ها

زاگرس،لرزه خیزی،پارامترهای a- value و b- value

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.