تاثیر فناوری بلاکچین بر تجارت داخلی و بین الملل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی چالش و راهکارهای مالی تجارت بین المللی با رویکرد حمایت از تولید ملی
  • کد COI اختصاصی: FITCONF01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شاه ویسی

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه

شهرام طارمی

چکیده

امروزه فناوری های نرم افزاری که برای پلتفرم پرداخت های همتا به همتا مورد استفاده قرار می گیرند، اهمیت فزاینده ای در بخش های مختلف اقتصادی پیدا کرده اند. محبوبیت این قبیل فناوری ها موجب شده است تا این فناوری به زمینه ای جذاب برای بنگاه های تولید کننده، توسعه دهندگان فناوری های زیرساختی، نهادهای مالی، دولت های محلی و جامعه ی دانشگاهی، تبدیل شود. در این میان، محققان و فعالان اقتصادی کشورها به امکان سنجی استفاده از این قبیل فناوری ها همچون فناوری بلاکچین پرداخته اند تا تقویت زیرساخت های خود با حرکت به سمت یک بستر امن، شفاف، قابل اعتماد، کارا و قدرتمند را محقق سازند. دنیای تجارت الکترونیک پیوسته در حال تفییراست. ورود فناوری های نوین موجب تغییرات اساسی شده است. بلاکچین یکی از این تاثیرگذاران در این تجارت است. بلاکچین یک پدیده نوظهور است و می تواند به عنوان یک نیروی توانمندساز برای تحول اقتصادی، اجتماعی و تجاری عمل نماید از اینرو کشورها و سازمان ها درصدد شناسایی و وضع قوانین برای کنترل و منظم کردن آن هستند. زیرا که وضع قوانین و وجود تضامین اجرایی برای بهبود در استفاده از فناوری ها و اعتمادسازی، کاربرد آن ها را در تجارت الکترونیک افزایش می دهد.در این راستا کشورها و سازمان های بین المللی به خصوص کشورهای اسلامی لازم است در جهت قوانین یکپارچه و متحدالشکل تجارت الکترونیک، یکسان سازی برای تسهیل استفاده بلاکچین در تجارت الکترونیک انجام دهند و چالش های حقوقی به وجود آمده از این فناوری نوظهور ولی موثر در تجارت الکترونیک باید بررسی و راهکارهایی ارایه گردد. نتایج تحقیق نشان می دهد که فناوری بلاک چین، با مفهوم نسبتا پیچیده اش، می تواند آغازی برای تغییر طولانی مدت در صنایع گوناگون باشد.بلاکچین می تواند با حذف واسطه و شفافیت در کل بازارهای پولی و مالی تاثیر بگذارد.با استفاده از فناوری و پیشرفت فرآیندها به طور همزمان، فرصتی برای بانک ها فراهم می شود تا پلی روی شکاف فزاینده مالی ایجاد نمایند. این امر باعث می شود شرکت های متوسط و بزرگ بتوانند نقش خود را به عنوان موتور مورد نیاز رشد اقتصادی ایفا کنند.

کلیدواژه ها

فناوری مالی٬ بلاکچین٬ مالی اسلامی٬ شفافیت مالی٬ تجارت بین الملل٬ تجارت الکترونیک٬ زنجیره تجارت جهانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.