رابطه نگرش‎های مذهبی با افسردگی، اضطراب، استرس در دانشجویان دانشگاه گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRH-3-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Iraj Salehi

PhD of Psychology, Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Human Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran

Mahsa Mosalman

MSc Student of Cognitive Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran

چکیده

سابقه و هدف: در عصر جدید، پیشرفت علم و تکنولوژی از یک‎ سو شرایط زندگی را تسهیل  نموده است و از سوی دیگر تحولات سریع اجتماعی و پیچیدگی‎های زندگی امروزی سلامت و آرامش را تهدید می‎کند. به‎همین دلیل افراد اغلب از اضطراب، افسردگی، رنجش بی‎دلیل یا از بی‎کفایتی در رویارویی با مشکلات زندگی رنج می‎برند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه‎ی نگرش‎های مذهبی با افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دانشگاه گیلان در سال ۱۳۹۲ انجام گرفت. مواد و روش­ها: پژوهش حاضر، یک مطالعه‎ی توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه‎ی آماری پژوهش حاضر، کلیه دانشجویان دانشگاه گیلان در سال تحصیلی ۱۳۹۲- ۱۳۹۱ بودند. حجم نمونه ۱۰۰ نفر بود که به‎صورت نمونه‎گیری خوشه‎ای انتخاب شدند. برای جمع‎آوری داده‎ها از پرسشنامه‎ی سنجش نگرش‎های مذهبی سراج‎زاده (۱۳۷۷) و پرسشنامه‎ی مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-۲۱) استفاده شد. نتایج به‎دست آمده با ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین نگرش مذهبی با افسردگی (۲۵۸/۰-=r و ۰۵/۰> P) و استرس (۲۴۷/۰-=r و ۰۵/۰> P) همبستگی منفی و رابطه‎ی معناداری وجود دارد و بین نگرش‎های مذهبی با اضطراب (۱۹۲/۰-=r و ۰۸/۰> P) رابطه‎ی معناداری یافت نشد. استنتاج: با توجه به نتایج به‎دست آمده می‎توان گفت کسانی که نگرش‎های مذهبی بالاتر و معنویت بیشتری دارند، از سلامت روان بیشتری برخوردار هستند.

کلیدواژه ها

Anxiety, Depression, Religious attitude, Stress, Students, استرس, اضطراب, افسردگی, دانشجو, نگرش مذهبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.