بررسی تاثیر برنامه های مذهبی مدون و مستمر بر سلامت معنوی دانشجویان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRH-4-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Roja Heidarnezhad

کارشناسی علوم تربیتی، اداره آموزش و پرورش شهرستان آمل، آمل، ایران

Roghieh Nazari

استادیار، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

Razie Ebrahimian

کارشناسی علوم تربیتی، اداره آموزش و پرورش شهرستان رامسر، رامسر، ایران

چکیده

سابقه و هدف: معنویت یکی از ابعاد چهارگانه وجود انسان است. سلامت این بعد و اهمیت ارتقاء آن سبب شده تا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برگزاری برنامه های مذهبی مدون و مستمر بر سلامت معنوی دانشجویان زن انجام شود. مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مورد- شاهدی بود که در دانشگاه فرهنگیان بیت الهدی آمل روی ۵۰ دانشجوی زن دانشگاه فرهنگیان (گروه مورد) و ۵۲ دانشجوی مشغول به تحصیل در سایر دانشگاه های دولتی (گروه شاهد) انجام شد. ابزار سنجش سلامت معنوی دانشجویان، پرسشنامه سلامت معنوی Palotzian و Elison بود. داده ها پس از جمع آوری در نرم افزار۱۹  SPSS با استفاده از آزمون های آماری غیرپارامتریک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: میانگین نمره معنویت دانشجویان شرکت کننده در برنامه های مذهبی مدون و مستمر (گروه مورد) ۸۵/۱۴±۴۱/۱۰۱ و در دانشجویان گروه شاهد ۵۱/۱۵±۳۹/۹۳ بود (۰۱/۰P< ). میانگین نمره ابعاد سلامت مذهبی و سلامت وجودی دانشجویان گروه مورد نیز، به طور قابل توجهی بالاتر از دانشجویان گروه شاهد مشاهده گردید (۰۱/۰P< ). اکثر دانشجویانی که سلامت معنوی بالا (۱۲۰-۱۰۰) داشتند، از گروه مورد بودند؛ درصورتی که، اکثر دانشجویان گروه شاهد از سطح سلامت معنوی متوسط (۹۹-۴۱) برخودار بودند. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (۰۱/۰P< ). استنتاج: نتایج این پژوهش حاکی از آن است که دانشجویان شرکت کننده در برنامه های مذهبی مدون از سطح سلامت معنوی بالاتری در بعد مذهبی و همچنین در بعد وجودی برخوردار بودند. به نظر می رسد اجرای برنامه های مدون مذهبی در دانشگاه منبع نیروبخشی برای سلامت معنوی دانشجویان بوده است.

کلیدواژه ها

Religious programs, Spiritual, Spiritual health, Student, برنامه های مذهبی, دانشجویان, سلامت معنوی, معنویت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.