بررسی تعاملات دانشگاه، صنعت و دولت به عنوان ارکان اصلی نظام نوآوری کشور (مورد مطالعه: استان خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه علمی- پژوهشی نوآوری و ارزش آفرینی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JRNAL-3-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا حقی

موسسه آموزش عالی فردوس - مشهد

احمد صباحی

دانشگاه فردوسیی مشهد

چکیده

چکیده یکی از مهمترین پیش شرط های توسعه کشورهای پیشرفته، برخورداری از نظام ملی نوآوری قدرتمند می باشد که در سایه آن، عرضه کالاهای جدید و روش های نوین تولید، دستیابی به بازارها و منابع گسترده تر به همراه ایجاد ساختارهای جدید برای صنعت فراهم می شود. با توجه به اینکه دانشگاه، صنعت و دولت از ارکان اصلی نظام نوآوری در سطح ملی به شمار می آیند، مطالعه روابط میان آن ها جهت رفع معضلات صنعتی و ارائه روشی نظام مند برای تولید محصولات، فرایندها و فناوری نوین از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای این منظور تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت موجود تعامل میان ارکان نظام ملی نوآوری کشور و ارائه راهکارهای اصلاح و بهبود آن صورت گرفته است. لذا این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نوع تحقیقات اکتشافی (زمینه یابی) است. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان نهادهای سیاست گذاری و قانون گذاری، وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و تجارت، شهرداری ها، سازمان های ذیربط و کاربران نوآوری بوده و نمونه آماری دربرگیرنده ۱۰۰ نفر از نخبگان سازمانی معرفی شده از سوی مراجع فوق می باشد. اطلاعات مورد نیاز تحقیق نیز به روش کتابخانه ای و با بهره گیری از مصاحبه و پرسشنامه حاصل گشته است. با توجه به یافته های بدست آمده این نتیجه حاصل شد که نهادهای سیاست گذاری برای تحقیق و توسعه و نوآوری در همه سطوح وجود دارند اما تعامل ارکان اصلی نوآوری شامل دانشگاه، صنعت و دولت، ضمن دارا بودن پتانسیل های قوی علمی، فنی و تجربی از انسجام سیستماتیک برخوردار نیست. از این رو در پژوهش حاضر نگاشت نهادی مطلوب و راهکارهای بهبود نظام ملی نوآوری ایران ارائه شده است.

کلیدواژه ها

نظام ملی نوآوری| صنعت| دانشگاه| فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.