محاسبات کوانتومی DFT و روش های الکتروشیمیایی جهت بررسی بازدارندگی خوردگی آریل تری آزینو- بنزیمیدازول-۲- تیون ها در محیط اسیدی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 28، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-28-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر اسمعیلی

پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

جابر نشاطی

پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

محمد شایگانی اکمل

پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

چکیده

بازدارندگی خوردگی آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها در محیط دو مولار هیدروکلریک اسید با روش های محاسبات کوانتومی، پلاریزاسیون و امپدانس الکتروشیمیایی مورد مطالعه قرارگرفت. بررسی منحنی های پلاریزاسیون نشان می دهد مکانیزم عملکرد این بازدارنده ها برای فولاد کربنی در محیط اسیدی از نوع مختلط است. نتایج امپدانس الکتروشیمیایی نشان داد در غلظت های کمتر از mg.L-۱ ۵۰ از بازدارنده، منحنی های بد- فاز یک ثابت زمانی دارند، اما در غلظت های بالای mg.L-۱ ۵۰ از بازدارنده این ترکیب ها دو نوع ثابت زمانی را دارند. ایزوترم جذب آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها از مدل جذب لانگمویر پیروی می کند. مقدار انرژی آزاد جذب،  این ترکیب ها نشان می دهد مکانیزم جذب روی فولاد کربنی در محلول هیدروکلریک اسید بیشتر از نوع جذب شیمیایی است. همچنین ساختار هندسی تمام ترکیبات بهینه و عملکرد آنها از نظر ساختاری با روش محاسبات کوانتومی DFT مقایسه شدند. نتایج محاسبات کوانتومی و نتایج روش های الکتروشیمیایی ترکیب های آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها، سازگاری خوبی با هم از نظر عملکرد بازدارندگی خوردگی نشان می دهند.

کلیدواژه ها

محاسبات کوانتومی, امپدانس الکتروشیمیایی, پلاریزاسیون, تری آزینوبنزیمیدازول-۲-تیون ها, بازدارند گی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.