مدل رابطه ای سیاستگذاری ها، اولویت ها، حمایت ها و ارزشیابی طرح های پژوهشی با طرح های پژوهشی تجاری شده ادراک شده ( مورد مطالعه؛ دیدگاه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه علمی- پژوهشی نوآوری و ارزش آفرینی، دوره: 6، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JRNAL-6-11_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره ترابی نهاد

فرهاد شفیع پور مطلق

چکیده

هدف پژوهش حاضر، مدل رابطه­ای سیاستگذاری­ها، اولویت­ها، حمایت­ها، و ارزشیابی طرح­های پژوهشی با طرح­های پژوهشی تجاری شده ادراک شده بوده است. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی می­باشد. جامعه آماری این  پژوهش را کلیه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در سال ۱۳۹۳- ۱۳۹۲ به تعداد ۱۵۵ نفر تشکیل داده­اند. در پژوهش حاضر، به دلیل محدویت جامعه آماری پژوهش، از روش سرشماری برای نمونه­گیری استفاده شده و کلیه پاسخگویان به تعداد ۱۵۵ نفر برای تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش مشتمل بر سه پرسشنامه محقق ساخته بوده است که عبارتند از: ۱.پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثر بر گسترش تجاری­سازی طرح­های پژوهشی (۹۴/۰=α)۲. پرسشنامه محقق ساخته راهبردهای تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت(۸۶/۰=α) ۳. پرسشنامه محقق ساخته طرح­های پژوهشی تجاری­سازی  شده(۹۲/۰=α). برای تامین روایی پرسشنامه­های یاد شده از نظرات اساتید و کارشناسان استفاده بعمل آمده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون­های رگرسیون چند گانه گام­به­گام، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادله ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش بطور کلی نشان داد، بین سیاستگذاری­های پژوهشی دانشگاه، اولویت­دهی به طرح­های پژوهشی-تجاری، حمایت از طرح­های پژوهشی تجاری، و ارزشیابی طرح­های پژوهشی، با تجاری­سازی طرح­های پژوهشی در سطح ۰۵/۰P<  رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد، تقویت ارتباط دانشگاه با  صنعت، رابطه بین عوامل چهارگانه اثرگذار مورد مطالعه را با توسعه طرح­های پژوهشی تجاری شده، میانجی­گری می­کند. نیز نتایج پژوهش نشان داد، مدل تجربی پژوهش از برازش نسبتا مطلوبی برخوردار بوده است.

کلیدواژه ها

تجاری سازی طرح های پژوهشی، تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، اولویت دهی به طرح های پژوهشی-تجاری، ارزشیابی طرح های پژوهشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.