بکارگیری روش دلفی فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتب گروهی فازی در شناسایی و رتبه بندی شاخص های موثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه علمی- پژوهشی نوآوری و ارزش آفرینی، دوره: 6، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JRNAL-6-11_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صمدی میارکلائی

بنیاد ملی نخبگان

حمزه صمدی میارکلائی

مسعود بسطامی

چکیده

کارآفرینی سازمانی یکی از شاخه های اصلی کارآفرینی است که نقش کلیدی در موفقیت سازمان ها دارد؛ از سویی دیگر، عوامل متعددی بر فرایند توسعه کارآفرینی سازمانی تاثیرگذارند که باید مطالعه و شناسایی شوند. در واقع هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر کارآفرینی سازمانی در شیلات استان مازندران می باشد. روش این پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان و خبرگان اداره کل شیلات استان مازندران در مسائل مدیریتی و کارآفرینی می باشند. در پژوهش حاضر پس از مطالعه ادبیات تحقیق، عوامل موثر بر کارآفرینی سازمانی شناسایی و در سه بعد (عوامل رفتاری، عوامل ساختاری و عوامل محیطی) سازماندهی گردید. داده های پژوهش نیز با استفاده از پرسشنامه های دلفی و مقایسات زوجی جمع آوری، و با استفاده از روش دلفی فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتب گروهی- فازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحلیل های صورت گرفته حاکی از آن است که عوامل اصلی موثر بر کارآفرینی سازمانی به ترتیب اولویت عبارت اند از: عوامل رفتاری، عوامل ساختاری و عوامل محیطی. می توان دریافت که کارآفرینی سازمانی از مفاهیم بسیار مهمی است که اهمیت و مزایای آن در سال های اخیر برای شمار زیادی از سازمان ها، شرکت ها و بنگاه های تجاری در زیر بخش-های مختلف صنعتی، کشاورزی و شیلاتی کاملا محسوس بوده است و توجه به آن می تواند بسیاری از منافع اقتصادی و اجتماعی را برای سازمان ها به بار آورد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی سازمانی، شیلات مازندران، نوآوری، دلفی فازی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.