برنامه جامع مراقبتی، حمایتی و توانمندسازی جامعه کم توانان کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHP-7-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید مقدسی

of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Department of Health Information Technology

سیدشهاب الدین صدر

of Medical Sciences, Professor of Tehran University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه و هدف: برنامه­ریزی برای افراد کم­توان موجب اطمینان یافتن از توجه به نیازهای ایشان، اهمیت قایل شدن برای آنها، ایجاد فرصت­های برابر برای دستیابی به مزایای اقتصادی– اجتماعی و به طورکلی رفع تمایزات بهداشتی و تحقق عدالت بهداشتی است. «تدوین برنامه جامع مراقبتی، حمایتی برای جانبازان و جامعه کم­توانان کشور با هدف ارتقاء سلامت و توانمندسازی آنان» به­عنوان زیر سیاست سوم از سیاست هشتم نظام سلامت کشورمورد تاکید مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ است. روش: این مطالعه از نوع کاربردی و کمی کیفی است. برای تدوین برنامه علاوه بر مطالعه متون مربوط به وضعیت موجود داخلی و خارجی در مورد افراد کم­توان؛ از ۳۰ نفر از افراد دارای کم­توانی­های مختلف، و ۲۰ نفرازجانبازان درباره مشکلات و خواسته­های ایشان پرسش شد. همچنین برای به دست آوردن اجزای برنامه شامل: راهبردها؛ اقدامات؛ شاخص­ها، مدت برنامه و تعداد فازهای آن از طریق بارش افکار و پرسش از ۱۵ نفرازخبرگان و دارای مسئولیت­های مهم مدیریتی حوزه توانبخشی اقدام شد. یافته ها: برنامه پیشنهادی در دو فاز سه ساله طراحی شد و شامل ۵ راهبرد و ۲۴ اقدام می­باشد. راهبردهای برنامه شامل: دیده شدن در جامعه، ایجاد شبکه شبکه­های افراد کم­توان، به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانبخشی جامعه محور و تضمین اجرای قوانین و رعایت حقوق کم­توانان است. نتیجه گیری: افراد کم­توان فرزندان بسیار عزیز جامعه هستند و می­بایست مورد توجه ویژه از حیث حمایت و توان افزایی قرار بگیرند. وجود برنامه حمایتی برای افراد کم­توان کشور و اجرای آن به­عنوان یک عامل محرک و اثربخش موجبات رشد و تعالی جامعه و رونق اقتصادی را فراهم می­کند.

کلیدواژه ها

Disabled Persons, Rehabilitation, Social Support, Veterans, از کار افتادگان, توانبخشی, جانبازان, حمایت اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.