پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس چشم انداز زمان، احساس کهتری، اضطراب جنسی در زنان مبتلا به بیماری های رحم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه زن و مطالعات خانواده، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSF-16-61_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صمدی

دانشجوی ارشد روان شناسی عمومی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد، ایران

رضا ایل بیگی

استادیار، گروه روانشاسی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد، ایران( نویسنده مسئول) Reza.ilbeigy@eqbal.ac

چکیده

هدف از پژوهش حاضر پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس چشم انداز زمان، احساس کهتری، اضطراب جنسی در زنان مبتلا به بیماری های رحم بود. این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری زنان متاهل مبتلا به بیماری های رحم در شهر مشهد در بهار ۱۴۰۱بودند. تعداد ۲۲۳ زن مبتلا به بیماری رحم با روش غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. در جمع­آوری اطلاعات از پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ (۱۹۸۷)، چشم انداز زمان زیمباردو (۱۹۹۹)، احساس کهتری دیکسون و استرانو (۱۹۹۰)، خود پنداره جنسی اسنل (۱۹۹۵) استفاده گردید. داده های جمع­آوری شده با روش ضریب همیستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شد. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار۲۳SPSS- استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین  احساس کهتری، اضطراب جنسی با رضایت زناشویی رابطه معکوس و معنادار و بین زیرمقیاس­های گذشته منفی و حال منفعل با رضایت زناشویی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز آشکار کرد که ۴/۴۰ درصد از واریانس رضایت زناشویی بر اساس احساس کهتری، اضطراب جنسی و گذشته بد تبیین می شود (۰۱/۰P< ). با توجه به تاثیر تجارب زندگی و بیماری های جسمانی و روانی بر رضایت زناشویی، پیشنهاد می­شود در تدوین برنامه ­های حمایتی خانواده، به این مهم توجه گردد.

کلیدواژه ها

اضطراب جنسی, احساس کهتری, چشم انداز زمان, رضایت زناشویی, زنان مبتلا به بیماری های رحم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.