اثر فرایند ذوب و انجماد بر روی شاخص دوام وارفتگی و مقاومت کششی برزیلی توف های سازند کرج

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین قبادی

استاد گروه زمین شناسی د انشگاه بوعلی سینا همدان

علیرضا طالب بیدختی

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشکده علوم پایه، گروه زمین شناسی

محمدرضا نیکودل

استادیار، گروه زمین شناسی مهندسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس nikudelm@yahoo.com

چکیده

توف ها سنگ های آذر آواری هستند که ضخامت قابل توجهی از سازند کرج را در منطقه البرز به خود اختصاص داده اند و به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پرمصرف در سازه های تهران و استان های همجوار آن مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش با نمونه برداری از توف های سازند کرج در محدوده شمال تهران، البرز و قزوین، ویژگی های سنگ شناسی و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی نمونه ها، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر ذوب و انجماد بر روی مقاومت کششی، آزمون ذوب و انجماد در ۸۰ سیکل بر روی نمونه ها انجام شد و مقاومت کششی برزیلی در چرخه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین پس از انجام آزمون ذوب و انجماد بر روی نمونه های دوام در چرخه های ۱۵، ۳۰ و ۶۰ اقدام به انجام آزمایش دوام وارفتگی در پنج سیکل گردید. با استفاده از نتایج بدست آمده، دوام پذیری دراز مدت توف ها توسط مدل تابع تخریب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پارامترهای مدل تابع تخریب (ثابت سرعت تخریب و نیمه عمر) بدست آمده از آزمون دوام وارفتگی و مقایسه آن با مشاهدات توصیفی در طول آزمایش نشان می دهد که پارامتر شاخص دوام وارفتگی نمی تواند برای ارزیابی ثابت سرعت تخریب و تعیین نیمه عمر نمونه های مورد مطالعه بکار رود. ثابت سرعت تخریب و نیمه عمر بدست آمده با استفاده از آزمون مقاومت کششی برزیلی در چرخه های مختلف ذوب و انجماد نشان می دهد که سرعت تخریب نمونه ها متفاوت بوده که می بایستی در کاربری نمونه ها در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

: آزمون ذوب و انجماد, مقاومت کششی برزیلی, شاخص دوام وارفتگی, توف, سازند کرج, مدل تابع تخریب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.