تاثیر جهت داری تنش های محصورکننده بر نفوذ دیسک TBM با استفاده از PFC۲D

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-10-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وهاب سرفرازی

Academic Member, Mining Engineering Department, Hamedan University of Technology, Hamedan, Iran.

رحمان شیرکوند

MSc Student in Mining Engineering, Hamedan University of Technology, Hamedan, Iran.

چکیده

در این تحقیق با استفاده از نرم افزار PFC۲D تاثیر جهت داری تنش های محصورکننده بر مکانیزم خردشدگی سنگ بررسی شده است. به این منظور ۵ زاویه داری برای تنش های محصورکننده وارد بر سنگ با مقاومت کششی ۱/۲ مگاپاسکال انتخاب شده است. مدل های عددی با جهت داری های ۰، ۳۰، ۴۵، ۶۰ و ۹۰ درجه به ترتیب تحت تنش محصورکننده ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد تنش شروع ترک قرار گرفتند. دیسک های انتخاب شده جهت حفاری سنگ U شکل و فاصله داری بین آنها ثابت۱a بودند.(a عرض تیغه می باشد). در نهایت از  نتایج گرفته شده می توان دریافت که بهینه ترین جهت داری تنش های محصورکننده در فاصله داری ثابت a۱، و در جهت صفر درجه می باشد که باعث خردایش بهتر و ایجاد تراشه در سنگ در فضای بین دیسک های برنده می شود.

کلیدواژه ها

PFC۲D, directionality, tensile strength, confining stress, disc spacing

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.