ژئوشیمی توده ساب ولکانیک تلخ رود، آتشفشان دماوند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم زمین خوارزمی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GNF-6-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

roya aliakbari

Kharzmi University

amir ali Tabbakh Shabani

Kharzmi University

Shahryar Mahmoudi

Kharzmi University

چکیده

محدوده ای در امتداد دره تلخ رود در دامنه شمال شرق آتشفشان دماوند توده­ای ساب ولکانیک شامل سینودیوریت، مونزونیت و کوارتز مونزونیت رخنمون دارد. این توده ساب ولکانیک با بافت پورفیری دارای فلدسپارهای پلاژیوکلاز و قلیایی، فلوگوپیت، آمفیبول، کلینوپیروکسن، آپاتیت و تیتانومگنتیت است. شواهد نامتعادل نظیر زونینگ و بافت غربالی در پلاژیوکلاز و اپاسیتی شدن بلورهای فلوگوپیت می­تواند ناشی از تغییرات فشار بخار آب در حین صعود ماگما باشد. این توده از نظر خصوصیات ژئوشیمیایی، متا آلومین، آلکالن و شوشونیتی است و به لحاظ جای گاه تکتونیکی در محیط آتشفشان­های درون صفحه­ای قرار می­گیرد. نمودارهای چند عنصری نرمالیز شده با کندریت و گوشته اولیه غنی شدگی عناصر LREE و LILE و تهی شدگی HREE و HFSE مانند Ti, Nb را نشان می دهند. مقایسه این سنگ­ها با معادل­های خروجی آن­ها یعنی تراکی آندزیت ها و تراکیت های دماوند نشان می دهد که تفاوت ژئوشیمی و کانی شناسی محسوسی بین آنها وجود ندارد.

کلیدواژه ها

Damavand volcano, Sub-volcanic, Talkh-rud, Alkaline, Shoshonitic,  آتشفشان دماوند, تلخ رود, ساب ولکانیک, آلکالن, شوشونیتی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.