روشی ساده برای برآورد مقدار پارامتر زبری سطح درزه با استفاده از هندسه فراکتالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم زمین خوارزمی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GNF-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Alireza Nilforoushan

T.M.U university

Mashala Khamehchiyan

T.M.U university

Mohamadreza Nikudel

T.M.U university

چکیده

ضریب زبری سطح درزه (JRC[۱]) یکی از مهم ترین خصوصیات ناپیوستگی ها برای تعیین مقدار مقاومت برشی در معیار شکست بارتن- باندیس (۱۹۸۲) است. یکی از نقاط ضعف این پارامتر وابستگی زیاد آن به قضاوت شخصی در انطباق مقطع سطح درزه با مقاطع استاندارد بارتن و چوبی (۱۹۷۷) است. برای رفع این مشکل روش های مختلفی ابداع شده، این مقاله در رابطه با پیشنهاد فرمولی ساده بر پایه هندسه فراکتالی است. در این تحقیق دو رابطه بر مبنای هندسه فراکتالی به روش شمارش جعبه و بعد هم بستگی برای برآورد عدد زبری سطح درزه ارائه شده است. هم چنین مقدار JRC با استفاده از این دو رابطه برای ۱۹۲ مقطع درزه طبیعی برآورد و با دیگر روابط تعیین JRC مقایسه شده است. بر این اساس در این روابط سهیم کردن پارامتر نسبت دامنه ناهمواری به طول مقطع، علاوه بر پارامتر عدد بعد فراکتال، باعث افزایش دقت و گستره وسیع تر برای محاسبه عدد زبری سطح درزه نسبت به روابط تک پارامتری می شود.   [۱]. Joint roughness coefficient

کلیدواژه ها

Joint roughness coefficient, Fractal dimension, ضریب زبری سطح درزه, هندسه فراکتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.