جایگاه مبانی نظریه اخلاق زمین در پایش اثرات اکوهیدرولوژیکی پروژه‎های عمرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-12-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید جودکی

M.Sc, Department of Engineering Geology

رسول اجل لوئیان

Professor, Department of Engineering Geology, Isfahan University

نغمه مبرقعی دینان

Associate Professor, Department of Environment, University of Shahid Beheshti,

عبداله سهرابی بیدار

Associate Professor, Department of Engineering Geology, University of Tehran, Tehran

علی عالی انوری

) Assistant Professor, Department of Mining engineering, University of Kashan, Kashan, Iran

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مبانی نظریه اخلاق زمین در پایش پیامدهای اکوهیدرولوژیکی پروژه‎های عمرانی صورت گرفته است. پژوهش حاضر یک مطالعه میدانی است. جامعه پژوهش شامل تمامی جوامع انسانی، منابع آب و اکوسیستم‎ها (گیاهی، جانوری و...) در محدوده اجرای تونل‎های پروژه قمرود است. اطلاعات به روش مشاهدات میدانی و طی چند مرحله بازدیدهای صحرایی ضمن بررسی شرایط زمین‎شناسی ساختگاه طرح (در منطقه شهرستان الیگودرز) جمع‎آوری شده است و از منظر مبانی نظریه اخلاق زمین مورد تفسیر قرار گرفته‎اند. نتایج به دست آمده نشان می‎دهد که عملیات حفاری تونل قمرود، موجب تغییر رژیم هیدروژئولوژی منطقه (کاهش دبی چاه‎ها و چشمه‎ها)، مهاجرت روستاییان، تضعیف کشاورزی و شبکه‎ اقتصاد محلی، تاثیر بر زیستگاه گونه‎های گیاهی- جانوری، تاثیر بر سیمای منطقه (پتانسیل صنعت ژئوتوریسم) شده است. تغییر رژیم هیدروژئولوژی و پیامدهای اجتماعی آن، متاثر از شرایط زمین‎شناسی حین حفاری (هجوم آب در اثر وجود زون‎های خردشده، چین‎خوردگی‎ها، شیب لایه‎بندی‎ها، تغییرات لیتولوژیکی و ...) در ساختگاه طرح (زون زمین‎شناسی سنندج سیرجان) بوده است. سایر پیامدهای طرح نیز بطور غیر مستقیم به شرایط زمین‎شناسی منطقه ارتباط پیدا میکند.

کلیدواژه ها

Land Ethics, Eco-Hydrological, Sanandaj Sirjan Zone

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.