بررسی ملاحظات طراحی سیستم قوس چتری با استفاده از داده های ابزاربندی و شبیه سازی عددی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-15-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مهیاری

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی معدن

سعید مهدوی

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی معدن

چکیده

یکی از چالش های اصلی حفاری تونل در مناطق شهری کنترل نشست است که می تواند سازه های سطحی و زیرزمینی را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه اجرای سیستم قوس چتری به عنوان یک راه حل موثر برای کنترل نشست و حفاری تونل در شرایطی که جبهه کار ناپایدار است، پذیرفته شده است. در این پژوهش با استفاده از داده های حاصل از ابزاربندی تونل بیرگل و روش اجرای فورپولینگ در تونل مذکور، مدل عددی کالیبره شده و سه سناریوی تیر طره، تغییر شکل مجاز و زون تحکیم یافته با استفاده از شبیه سازی عددی مورد برررسی قرار گرفته است. سناریوی اول نشان داد که در صورت بررسی نیروهای داخلی المان شمع، فاکتور پایداری ۱ باید به عنوان ملاک طراحی قرار گیرد. در سناریوی دوم از سطح ۳ هشدار ساکورایی به عنوان معیار طراحی استفاده شود و در سناریوی سوم روابطی برای محاسبه هندسه و پارامترهای ژئومکانیکی زون تقویت شده با استنباط از سناریوی دوم ارائه شده است. نتایج تحلیل نشان داد که می توان از تغییرات زاویه اصطکاک داخلی در زون تقویت شده چشم پوشی کرد و صرفا مقدار مدول تغییرشکل و چسبندگی را مطابق با روابط پیشنهاد شده افزایش داد.

کلیدواژه ها

فورپولینگ, نشست, شبیه سازی عددی, تونل بیرگل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.