سبک سازی نفت خام سنگین با استفاده ازبیوسورفکتنت رامنولیپید تولید شده از باکتری سودوموناس آئرو جینوزا ATCC۲۸۷۹۳

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-27-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حاجی محمدی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

حسین امانی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

مرتضی حسینی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

چکیده

استفاده از بیوسورفکتنت ها به جای سورفکتنت های شیمیایی در صنعت نفت به لحاظ اثرات زیست محیطی حائز اهمیت می باشد. رامنولیپیدها به عنوان یکی از موثرترین بیوسورفکتنت ها برای کاهش ویسکوزیته نفت سنگین و به تبع آن افزایش درجه API آن به شمار می روند. در این تحقیق ابتدا بیوسورفکتنت رامنولیپید از باکتری سودوموناس آئروجینوزا ATCC۲۸۷۹۳ استخراج گردید و سپس با استفاده از IR اسپکتروسکوپی و کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) شناسایی شد. نتایج به دست آمده از ساخت امولسیون های آب در نفت نشان داد که ویسکوزیته و درجه API نفت خام سنگین به ترتیب از مقدار اولیه mPa.s ۲۳۶۰ و ۱۸به مقدار نهایی mPa.s ۹۳۰ و ۲۸ رسید. علاوه بر آن شاخص امولسیون (E۲۴) در غلظت w/v ۸% از رامنولیپید ۹۸% بود. آزمایش ها نشان داد که امولسیون های شاخته شده در pH بین ۸ تا۱۴، دمای ۳۰ تا ºC ۹۰ و ماکزیمم غلظت نمک w/v ۸% پایدار بودند. قطر متوسط ذرات پخش شده آب در نفت با استفاده از دستگاه DLS اندازه گرفته شد و بین µm ۷۰-۵۰ بود. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد رامنولیپیدتولید شده توانایی بالایی در کاهش ویسکوزته نفت خام سنگین و افزایش درجه API آن دارد ، بنابراین می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای سورفکتنت های شیمیایی و سنتزی در صنعت نفت و پتروشیمی و کاربردهای زیست محیطی داشته باشد.

کلیدواژه ها

بیوسورفکتنت رامنولیپید, سودوموناس آئروجینوزا, نفت سنگین, ویسکوزیته, سبک سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.