بررسی پارامترهای موثر بر انعقاد قطرات آب در نفت خام توسط منعقدکننده الکترواستاتیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-26-3_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید نظام الدین اشرفی زاده

دانشگاه علم و صنعت ایران

بهنام براتی

دانشگاه علم و صنعت ایران

مهدی محمدی

پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

در این تحقیق، شکست امولسیون های نفتی با استفاده از اعمال میدان الکتریکی جریان AC در یک سل آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر پارامترهای میدان الکتریکی، دما، غلظت سورفکتانت، شوری فاز آب و درصد حجمی آب موجود در امولسیون نفت خام پایدار غرب بر روی بازده جداسازی بررسی شده است. برای این منظور، امولسیون ۲۰% حجمی آب در نفت خام ساخته شد. برای کاهش تاثیر حضور آسفالتن و رزین موجود در نفت خام از محلول ۳۰% وزنی SDS در آب استفاده گردید. نتایج نشان داد با افزایش میدان الکتریکی از صفر تا kV/cm ۶، در دمای C˚ ۲۲ بازده جداسازی امولسیون تا ۶۲% و در دمای C˚ ۴۴ تا ۸۶% افزایش پیدا کرد. افزایش دما تا C˚ ۵۳، باعث افزایش بازده جداسازی امولسیون تا حدود ۹۲% تحت میدان kV/cm ۶ شد و دما بیشتر از C˚ ۵۳، موجب کاهش بازده جداسازی گردید. افزایش غلظت ماده فعال سطحی از صفر تا ۳/۲% حجمی در امولسیون تحت میدان kV/cm ۶ و دمای C˚ ۲۸، بازده جداسازی را تا ۷۵% افزایش داد و افزایش بیشتر ماده فعال سطحی، باعث کاهش بازدهی شد. افزایش شوری آب در امولسیون نفت خام پایدار غرب موجب کاهش بازده جداسازی گردید. از طرفی، افزایش درصد حجمی آب موجود در امولسیون از ۱۰% تا ۳۰%، بازده جداسازی را از ۳۰% تا ۸۴% افزایش داد.

کلیدواژه ها

شکست امولسیون, جداسازی الکترواستاتیکی, امولسیون آب در نفت, انعقاد, نفت خام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.