طراحی و ساخت سیستم محافظت در مقابل پدیده ورود مایع مبرد به کمپرسور در کمپرسورهای جابه جایی مثبت دستگاه های تهویه مطبوع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 31، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-31-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورس نکوفر

Department of Engineering, Islamic Azad University, Chalous Branch, Iran

سینا فروتن

Electronics Department, Islamic Azad Unviersity, E-branch, Tehran, Iran

سیدآرش سیدشمس طالقانی

Department of Aeronautical Science, Iran Space Research Center, Ministry of Science, Research and Technology, Tehran, Iran

چکیده

یکی از پدیده های مخرب که موجب شکست و آسیب های شدید مکانیکی به کمپرسورهای جابه جایی مثبت می شود پدیده برگشت مایع مبرد به ساکشن کمپرسور است. این تحقیق متمرکز بر طراحی و ساخت دستگاهی در جهت محافظت از کمپرسور در برابر این پدیده است. این سیستم بر پایه پردازش الکترونیکی پارامترهای موثر شامل فشار عملیاتی، دمای عملیاتی، دمای سوپرهیت، درجه سوپر هیت و نوع گاز مبرد است. در ادامه، سیستم محافظ براساس فرمول های ترمودینامیکی مربوطه پردازش را انجام می دهد و براساس نتیجه پردازش فرمان مناسب را صادر می کند. تحقیقات معتبر مختلف برتری روش پردازش الکترونیکی را بر پردازش مکانیکی اثبات می کند. نمونه موردی کمپرسور جابه جایی مثبت چیلر تراکمی به عنوان مورد مطالعاتی انتخاب و سیستم مورد تحقیق با موفقیت نصب و آزمایش گردید. استفاده از سیستم پردازش الکترونیکی به جای سیستم تشخیص مکانیکی و قابلیت اعتمادپذیری بالای این سیستم و همچنین به روزرسانی کمپرسورهای قدیمی نصب شده در صنعت، جنبه جدید و نوآورانه تحقیق هست. نتایج ارزیابی اقتصادی و پایش عملکردی طی یک دوره یک ساله نشان داد با صرف هزینه اندک معادل با هزینه یک بار تعمیرات ناشی از پدیده برگشت جریان مایع، می توان مانع از بروز این پدیده و هزینه های تعمیرات در این حوزه شد.

کلیدواژه ها

Refrigerant, Positive Displacement Compressor, Air Conditioning, Compression Refrigeration, Microcontroller

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.