تاثیر سرعت باد درکشف لکه نفتی توسط رادار پلاریمتری (SAR)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-32-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رضائی

بخش مکاترونیک و ممز،گروه بین رشته ای فناوری،دانشکده علوم و فنون نوین،دانشگاه تهران،تهران، ایران

یاسر رضائی

بخش مکاترونیک و ممز،گروه بین رشته ای فناوری،دانشکده علوم و فنون نوین،دانشگاه تهران،تهران، ایران

میلاد اسدپور

بخش مکاترونیک و ممز،گروه بین رشته ای فناوری،دانشکده علوم و فنون نوین،دانشگاه تهران،تهران، ایران

چکیده

رها شدن نفت به اقیانوس ها از تانکرها و کشتی ها و خطوط انتقال نفت اهمیت اکولوژی و تاثیر اجتماعی، اقتصادی روی محیط های ساحلی دارد.سالانه ۴۸% آلودگی اقیانوس ها مربوط به سوخت و ۲۹% مربوط به نفت خام می باشد و تصادف تانکرهای حامل، فقط ۵% آلودگی های وارد شده به دریا را شامل می شود .هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضریب رانش باد تحت شرایط شدید جزر و مد در منطقه ساحلی غربی کره در زمینه حرکت سیلاب های نفتی ناشی از حادثه تصادف تانکر نفتی با دکل در طوفان هبی می باشد. برای تفکیک نفت از نمونه های مشابه آن، از شبکه عصبی CNN استفاده شد. حذف نویز داده های باز پراکنش شده توسط فیلتر Boxcar اصلاح شد و حرکت سیل نفت با استفاده از یک مدل شبیه سازی ساده بر اساس فرمول تجربی به عنوان عملکرد جریان سطح آب، سرعت باد و فاکتور رانش باد محاسبه شد. برای شبیه سازی، به منظور تولید میدان های جزر و مد و باد، از مدل دینامیکی سیالات محیطی (EFDC) و سیستم هواشناسی خودکار (AWS) استفاده شد. سپس نتایج شبیه سازی شده با ۲ نمونه از داده های رادار روزنه مصنوعی Sentinel-۱ و TerraSAR-X مقایسه شد. از مطالعه حاضر، مشخص شد که بیشترین میزان تطابق بین نتایج شبیه سازی و تصاویر ماهواره ای با مقادیر مختلف عامل رانش باد به دست می آید و این عامل به طور خطی متناسب با سرعت باد بود. بر اساس نتایج، یک فرمول تجربی اصلاح شده جدید برای پیش بینی حرکت سیل نفت در منطقه ساحلی پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی CNN, سرعت باد, سیستم شناسایی خودکار AIS, طبقه بندی تصویر, رادار پلاریته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.