مقایسه و طراحی سایز بهینه مش در مدل دینامیک سیالات محاسباتی تمیزکاری چاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 33، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-33-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر همایون

دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

محسن ده ودار

دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

امیرحسین اشهر

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

تقریبا بیست و پنج درصد زمان انتظار ناخواسته در دکل های حفاری ناشی از زمان های صرف شده برای تمیزکاری چاه است. با فراگیری سیستم های کامپیوتری قدرتمند فرآیندهای شبیه سازی عملیات تمیزکاری چاه و تهیه مدل از چاه های عملیاتی رو به گسترش بوده و این عمل ضمن افزایش دقت و بهره وری برای اجرا در میادین عملیاتی، از صرف زمان و هزینه های بسیاری جلوگیری می نماید. در پژوهش حاضر تلاش شده تا با استفاد از دینامیک سیالات محاسباتی مدلی بر پایه آزمایش های تجربی انجام پذیرفته در حلقه جریان آزمایشگاه حفاری، طراحی و صحت سنجی گردد و با بررسی مدل حاضر با تعدادی مدل مشابه و نتایج آزمایشگاهی، بتوان مش بهینه و اثر آن بر افزایش دقت نتایج و همچنین بازدهی و سرعت شبیه سازی را مطالعه نمود. همچنین با مقایسه مدل تجربی جدید و مدل پیشین بهبودهای فیزیکی برای شبیه سازی محیط درون چاهی مانند افزودن نازل و سرمته و جایگیری خروجی جریان مشاهده و یک مدل CFD طراحی شده بر اساس مدل تجربی قدیمی نیز با این مدل CFD بهینه و طراحی شده برمبنای مدل تجربی جدید مقایسه شده و با بررسی دقت و زمان اجرای هر یک، مش بهینه انتخاب گردد.

کلیدواژه ها

حمل کنده حفاری, تمیزکاری چاه, مکانیک سیالات دوفازی, دینامیک سیالات محاسباتی, استقلال از مش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.