تخمین تراوایی با استفاده از الکتروفاسیس ها در یکی از مخازن کربناته میادین جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 24، شماره: 80
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-24-80_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کیهانی

مهندسی اکتشاف نفت، دانشگاه تهران، ایران

محمدعلی ریاحی

موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران

غلامحسین نوروزی

موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق یک رویکرد دو مرحله ای برای پیش بینی تراوایی از نمودارهای چاه ارائه شده است که با استفاده از رگرسیون غیرپارامتری در رابطه با آنالیز آماری چندمتغیره ارائه شده است. ابتدا، داده های چاه به انواع الکتروفاسیس ها طبقه بندی می شوند. این طبقه بندی بر اساس اندازه گیری های به دست آمده از نمودارهای چاه است که منعکس کننده کانی ها و رخساره های سنگی در بازه نمودارگیری است. این فرایند ترکیبی از آنالیز مولفه های اصلی، آنالیز خوشه ای مبتنی بر مدل و آنالیز تفکیک کننده برای توصیف و شناسایی انواع الکتروفاسیس ها است. سپس، از تکنیک های رگرسیون غیرپارامتری برای پیش بینی تراوایی برای هر الکتروفاسیس استفاده شده است. سه روش غیرپارامتری مورد بررسی در این مقاله الگوریتم انتظار مشروط متناوب، ماشین بردار پشتیبان  و شبکه عصبی مصنوعی هستند که مزیت ها و محدودیت های نسبی آنها بررسی شده است، در این میان الگوریتم انتظار مشروط متناوب نتایج بهتری برای داده های تست به دست می دهد. روش های پیشنهادی در این تحقیق در یک مخزن کربناته بسیار ناهمگن در جنوب غربی ایران مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تراوایی, الکتروفاسیس, آنالیز مولفه های اصلی, الگوریتم انتظار مشروط متناوب, ماشین بردار پشتیبان, شبکه عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.