استفاده از فرآیند اکسیداسیون پیشرفته ازناسیون جهت کاهش لجن بیولوژیکی تصفیه خانه پالایشگاه بندرعباس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 24، شماره: 80
  • کد COI اختصاصی: JR_PRRIP-24-80_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جلایر

۱-اداره مهندسی پالایش، شرکت پالایش نفت بندرعباس، بندرعباس، ایران ۲- دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا مرندی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

تورج نصرآبادی

دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

همگام با توسعه فرآیندهای تصفیه پساب، فرآیند اکسیداسیون پیشرفته در سالیان اخیر مورد توجه خاص قرار گرفته است. در این تحقیق از فرآیند ازناسیون به عنوان یک روش اکسیداسیون پیشرفته جهت کاهش مقدار لجن بیولوژیکی حاصل از تصفیه پساب پالایشگاه نفت بندرعباس استفاده گردید. نمونه های لجن برگشتی به حوض اکسیداسیون در شرایط آزمایشگاهی تحت ازن زنی با سرعت ثابت و طی مدت زمان ۲۰ تا ۱۲۰دقیقه و با مقادیر ۰۵۱۶/۰ تا mgO۳/mgMLSS ۶۱۹۲/۰ قرار گرفت و در زمان های مختلف COD و مقدار لجن باقی مانده نمونه ها تعیین گردید. نتایج نشان می دهد که ازناسیون لجن مورد آزمایش موجب کاهش چشم گیر مقدارلجن، بهبود شرایط ته نشینی و کاهش بارآلودگی شده است. بهترین شرایط در مدت زمان تزریق ۸۰ دقیقه و با مقدار ازن mgO۳/mgMLSS ۴۱۲۸/۰ حاصل شد که منجر به کاهش ۶۷/۳۶ % لجن نهایی گردید. در این شرایط، میزان بارآلودگی لجن از mg/L ۱۵۵۷۰ با کاهش ۷۱/۴۲% به mg/L ۸۹۲۰ تنزل یافته است. با توجه به تولید ماهیانه ۴۰ تا۵۰ تن لجن مازاد در پالایشگاه بندرعباس، استفاده از این روش موجب کاهش بیش از ۱۸ تنی لجن نهایی شده و علاوه بر کاهش مخاطرات زیست محیطی، باعث کاهش هزینه های مدیریت پسماند می گردد. هرچند اظهار نظر نهایی درخصوص مقدار کاهش هزینه، نیازمند آنالیزهای دقیق تر و برآوردهای اقتصادی و تحقیقات بیشتر است.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون پیشرفته, کاهش لجن, ازناسیون, لجن بیولوژیکی, پالایشگاه نفت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.