ژئوشیمی و پترولوژی سنگهای نفوذی علمکوه، غرب کلاردشت، البرزمرکزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علوم زمین خوارزمی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GNF-7-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Nematolah Rashid Nejad Omran

TARBIAT MIDARES UNI

Majid Ghasemi Siani

kharazmi University

ZAHRA SAEIDI

TARBIAT MIDARES UNI

Huai-jen yang

۳national cheng-kung University

چکیده

توده گرانیتوئیدی علمکوه، در قسمت غربی کلاردشت، در زون ساختاری ماگمایی البرز مرکزی واقع شده و متشکل از واحدهای آلکالی گرانیت، سینیت و - سینودیوریت تا مونزونیت است. سنگهای نفوذی علمکوه حاوی کانیهای پلاژیوکلاز، کوارتز، آلکالی فلدسپار و بیوتیت هستند. در قسمت شمالی توده نفوذی علمکوه، آنکلاوهای مافیک حضور دارند که نشاندهنده فرایند اختلاط و آمیختگی ماگمایی است. انواع بافتهای پرتیتی و همرشدی در همراهی با بافتهای گرانولار، میکروگرانولار و میکروگرانولار پورفیری در این سنگها دیده میشوند. بر اساس مطالعات شیمی کانیها و شیمی سنگکل، تودهها از نوع گرانیت I با ماهیت آلکالن تا شوشونیتی و متاآلومین هستند. نمونه های توده علم کوه غنی شدگی بیشتری از LREE و عناصر La, Rb, Th, Nb و تهیشدگی نسبی از عناصر Ba و Zr نشان میدهند. از نظر جایگاه تکتونیکی، در محدوده گرانیت های قوس آتشفشانی (VAG) در محیط کششی کمان ماگمایی البرز تشکیل شدهاند، و گوشته لیتوسفری متاسوماتیزه و استنوسفری در زایش ماگمای گوشتهای دخالت داشتهاند. اختلاط دو ماگما با خاستگاههای گوشتهای و پوستهای و تفریق و تبلور، مهمترین فرایندهای موثر در تحولات ماگما و تنوع سنگها در منطقه بودند.

کلیدواژه ها

Petrology, Geochemictary, Mineral chemistry, Alam- kuh granitoid, Central Alborz, پترولوژی, ژئوشیمی, شیمی کانی, توده گرانیتوئیدی علمکوه, البرز مرکزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.