شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات در یک کارخانه آرد به روش JSA و FMEA در استان گلستان در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-3-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قلع جهی

Zabol university of medical science

شیرین نمرودی

Zabol university of medical science

چکیده

مقدمه و هدف: هر روز در محیط های کار حوادث متعددی رخ می دهند که باعث مرگ و آسیب می شوند. این حوادث به دلیل عدم شناسایی خطرات بالقوه اتفاق می افتند؛ بنابراین، شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات در محیط کار می تواند از بسیاری از حوادث پیشگیری کند. ارزیابی و مدیریت ریسک، زیربنای برنامه ریزی و ارائه راه حل کنترلی برای خطرات می باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک با استفاده از تکنیک آنالیز ایمنی شغلی و تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن در یکی از کارخانه های آرد کشور انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی برای شناسایی خطرات بالقوه و ارزیابی ریسک فعالیتهای انجام شده توسط کارگران با تکنیک آنالیز ایمنی شغلی و تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن انجام شد و در نهایت با توجه به کد ارزیابی ریسک در هر روش، اولویت بندی خطرات انجام گرفت و را ه حل کنترلی ارائه گردید. یافته ها: براساس نتایج به دست آمده از پژوهش در ۳ فعالیت انجام شده توسط کارگران که شامل: گرفتن بار، حمل بار به سمت انبار و قرار دادن بار در داخل انبار بود، در مجموع ۱۲ خطر شناسایی گردید که ۵۴ / ۴۵ درصد از خطرات شناسایی شده در محدوده ریسک غیرقابل  قبول، ۳۶ / ۳۶ درصد در محدوده ریسک نامطلوب، ۰۹ / ۹ درصد در محدوده ریسک قابل قبول با تجدید نظر و ۰۹ / ۹ درصد در محدوده ریسک جزئی قرار گرفتند. محیط کارخانه و دستگاه والس نیز با تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن ارزیابی شدند که چون سطح ریسک آن ها کمتر از ۸۵ به دست آمد، در محدوده قابل قبول بودند. در پایان، پیشنهادات اصلاحی برای حذف و یا محدودسازی این خطرات ارائه گردید. نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آمده از پژوهش انتظار می رود که با فراهم کردن ابزار کار مناسب حمل بار، استفاده از زمان استراحت، گذاشتن حفاظ و آموزش به کارگران بتوان سطح ریسک های موجود را کاهش داد.

کلیدواژه ها

Flour factory, Hazards identification, Risk assessment, Safety analysis, آنالیز ایمنی, ارزیابی ریسک, شناسایی خطرا ت, کارخانه آرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.