ارائه مدل برگشت پذیری سیاسی در برابر پیامدهای سیاسی ناشی از حملات تروریستی (مطالعه موردی حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-12-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نوری

دانشجوی دکترای علوم سیاسی، گروه علوم سیاسی و حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، بافت، ایران

مجید گل پرور

استادیار، گروه علوم سیاسی و حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، بافت، ایران

بهناز اژدری

استادیار، گروه علوم سیاسی و حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، بافت، ایران

چکیده

برگشت پذیری سیاسی به بررسی ظرفیت سازمان های سیاسی می پردازد تا بتوانند به رویدادهای داخلی و خارجی مانند جنگ، حملات تروریستی و غیره، واکنش مناسب نشان داده و با تغییرات و پیامدهای سیاسی ناشی از این قبیل رویدادها، سازگاری یابند. علیرغم مطالعات متعدد در حوزه مختلف برگشت پذیری، اما پژوهشی در حوزه برگشت پذیری سیاسی صورت نپذیرفته است. بر این اساس محققان این پژوهش سعی نمودند با توجه به تدوین شاخص های برگشت پذیری سیاسی سعی نمایند بر اساس تعیین روابط بین شاخص ها و انجام یک مطالعه موردی به تدوین مدل بپردازند. هدف اصلی تحقیق تدوین مدل برگشت پذیری سیاسی در برابر پیامدهای ناشی از حملات تروریستی بر جامعه است. پرسش اصلی این تحقیق آن است که بر اساس شواهد، مستندات و داده های موجود مدل برگشت پذیری سیاسی در برابر حملات تروریستی دارای چه ویژگی هایی است؟ برای پاسخ به این پرسش محققان با توجه به شاخص های احصا شده در تحقیقات قبلی و با استفاده از روش تاثیر متقابل ۱ شاخص احصاءشده را در قالب پرسشنامه در اختیار جامعه خبرگان قرار دادند. سپس با توجه به دسته بندی شاخص ها در سه ظرفیت جذب، تطبیق و احیاء مدل اصلی تشکیل شد. در نهایت به منظور مطالعه مورد جامعه نمونه با استفاده از روش دسته بندی و تصادفی ساده ۴۸۳ نفر انتخاب و پرسشنامه در اختیار ایشان قرار گرفت. با توجه به تحلیل پرسشنامه میزان ظرفیت جذب ۱/۳۹%، ظرفیت تطبیق ۶/۳۵% و ظرفیت احیاء ۲/۲۵% است.

کلیدواژه ها

مدل برگشت پذیری سیاسی, حملات تروریستی, حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.