رابطه وسواس فکری با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حسن نژاد رسکتی

Educational Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

سید حمزه حسینی

Department of Psychiatry, Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

میثاق شفیع زاد

Department of Neurosurgery, Orthopedic Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

فرخنده احمد آبادی

Department of Psychiatry, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه و هدف: عوامل متعددی عملکرد تحصیلی دانشجویان را تحت تاثیر قرار می دهند که برخی موجب بهبود عملکرد تحصیلی شده و برخی باعث تضعیف عملکرد تحصیلی می گردند. در این ارتباط، مطالعه حاضر به منظور تعیین رابطه بین وسواس فکری و فرسودگی تحصیلی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان پزشکی عمومی تشکیل دادند که از میان آن ها ۲۸۵ نفر به شیوه تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های وسواس فکری هوکسما و مارو و فرسودگی تحصیلی برسو انجام شد و داده ها به شیوه همبستگی تحلیل گردیدند. یافته ها: یافته ها حاکی از آن بودند که بین وسواس فکری و فرسودگی تحصیلی در هر دو گروه دختران و پسران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در این مطالعه مقدار ضریب همبستگی بین وسواس فکری و فرسودگی تحصیلی در دختران و پسران به ترتیب (۰/۳۳۵r=)، (۰/۰۰۰sig=) و (۰/۲۵۰r=)، (۰/۰۱۲sig=) به دست آمد. علاوه براین، نتایج نشان دادند که وسواس فکری (۳/۳۳۹f=) و سال های تحصیل (۳/۶۸۳f=) بر فرسودگی تحصیلی دانشجویان اثرگذار هستند؛ اما تاثیر وسواس فکری بر فرسودگی تحصیلی دانشجویان براساس سال تحصیلی متفاوت نبود. نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که بین وسواس فکری و فرسودگی تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در حقیقت، از آنجایی که دانشجویان پزشکی با استرس های فراوان، ساعات کار طولانی و سال های تحصیل طولانی مواجه هستند، زمینه برای وسواس فکری و به دنبال آن فرسودگی تحصیلی مهیا می شود.

کلیدواژه ها

Burnout professional, Cognitive rumination, Medical students, دانشجویان پزشکی, فرسودگی حرفه ای, وسواس فکری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.