کیفیت خدمات پزشکان عمومی مراکز سلامت جامعه شهر اهواز در سال ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-4-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسما نیک سرشت

Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

امین ترابی پور

Assistant Professor, Department of Health Services Management, School of Public Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

محمد حسین حقیقی زاده

Instructor, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Public Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

چکیده

مقدمه و هدف: کیفیت خدمات عامل مهمی در بهبود رضایت مراجعه کنندگان به مراکز سلامت جامعه و نظام مراقبت های بهداشتی اولیه است. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت خدمات پزشکان عمومی مراکز سلامت جامعه شهر اهواز در سال ۱۳۹۵ انجام شد. روش کار: در این مطالعه مقطعی ۲۰۰ نفر از بیماران مراجعه کننده به پزشکان عمومی ۱۴ مرکز سلامت جامعه به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات Servqual: Service Quality بود که کیفیت را در پنج بعد (با ۲۲ سوال) مورد ارزیابی قرار میدهد. یافته ها: در این مطالعه ۷۳ درصد از مراجعه کنندگان زن بودند و میانگین سنی آ نها ۶/ ۸± ۸/ ۳۲ سال بود. همچنین، میانگین مدت انتظار برای دریافت خدمت ۸/ ۱۰ ± ۰۹ / ۱۱ دقیقه و میانگین مدت زمان ویزیت ۵/۹۲±۳/۹ دقیقه به دست آمد. علاوه براین، یافته ها گویای آن بودند که مطلوب ترین بعد کیفیت خدمات پزشکان عمومی، بعد تضمین بوده و نامطلوب ترین بعد کیفیت از دیدگاه بیماران، بعد پاسخگویی می باشد. نتیجه گیری: از بین ابعاد کیفیت خدمات، بعد پاسخگویی و محسوس بودن نیازمند بهبود و ارتقا بودند. در این راستا لازم است مدیران بهداشتی با انجام مداخلات موثر، این ابعاد را تقویت نمایند تا رضایت بیماران افزایش یابد.

کلیدواژه ها

Community health centers, Physician, Service quality, پزشک عمومی, کیفیت خدمات, مراکز سلامت جامعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.