رابطه باورهای دینی با کیفیت زندگی و تابآوری مادران کودکان سرطانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-6-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد تقی بادله شموشکی

Assistant Professor, Health Psychology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

نرگس بیگم میر بهبهانی

Professor, Pediatric Hematology and Oncology Cancer Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

مائده آریا خواه

MA in Psychology, Gorgan Azad University, Gorgan, Iran

مهسا لطیفی زاده

BA in Psychology, Gorgan Payam Noor University, Gorgan, Iran

نگار جهانشاهی

BA in Environmental Health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

چکیده

مقدمه و هدف: تشخیص سرطان در فرزندان، بحرانی برای خانواده است که موجب ایجاد اختلالاتی در کیفیت زندگی والدین می شود. تاب آوری یکی از راهبردهای مناسب برای ارتقای کیفیت زندگی است. تاب آوری به سازگاری در برابر بیماری ها و عوامل تنش زا در زندگی اشاره دارد. همچنین باور دینی، در زندگی اجتماعی، روان شناختی و تاب آوری نقش مهمی را بر عهده دارد. تحقیق حاضر به منظور تبیین رابطه باورهای دینی با کیفیت زندگی و تاب آوری مادران کودکان سرطانی انجام شده است. روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری ۱۲۳ نفر از مادران کودکان سرطانی بودند که در سال ۱۳۹۸ به بخش سرطان بیمارستان طالقانی شهر گرگان مراجعه کرده اند که با روش سرشماری انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسش نامه دین داری خدایاری فرد و پرسش نامه کیفیت زندگی مراقبان سرطان ویتزنر جمع اوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار ۱۷ SPSS، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه وتحلیل شدند. ۰/۰۵P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج ضریب همبستگی پیرسون حاکی از آن است که باور دینی با تاب آوری رابطه مثبت معنادار دارد، درحالی که بین باور دینی و کیفیت زندگی تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: مبتنی بر یافته ها، باورهای دینی عامل کارآمد و موثری در تاب آوری مادران کودکان سرطانی است؛ بنابراین، چاره جویی برای تدوین خدمات بالینی سودمند و برنامه های مشاوره ای مناسب و هدفمند به منظور بهبود کیفیت زندگی این مادران و فرزندانشان ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Cancer, Quality of life, Religious beliefs, Resilience, باورهای دینی, تاب آوری, سرطان, کیفیت زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.