مدل یابی کفایت اجتماعی از روی تاب‎آوری با میانجی‎گری سازگاری تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-7-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه طالبی امرئی

PhD Candidate, Department of Psychology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran

نسترن شریفی

Assistant Professor, Department of Psychology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran

افسانه طاهری

Assistant Professor, Department of Psychology, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran

چکیده

مقدمه و هدف: قرار گرفتن در شرایط حساس دانشگاهی غالبا سلامت روانی و جسمی دانشجویان را تحت تاثیر قرار می‎دهد. هدف پژوهش حاضر مدل یابی کفایت اجتماعی از روی تاب‎آوری با میانجی‎گری سازگاری تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود. روش کار: روش این پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را تمام دانشجویان در حال تحصیل دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ تشکیل دادند. با استفاده از روش نمونه‎گیری طبقه‎ای نسبتی نمونه ای به حجم ۳۲۰ نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه‎های کفایت اجتماعی فلنر (۱۹۹۰)، تاب آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳) و سازگاری تحصیلی بیکر و سریاک (۱۹۸۹) استفاده شد. برای بررسی داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و مدل تحلیل مسیر و نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۴ و Lisrel نسخه ۸/۸۰ بهره گرفته شد. یافته ها: نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد تاب آوری اثر مستقیمی بر سازگاری تحصیلی (۰/۳۳=ß، ۰/۰۰۱> P) و کفایت اجتماعی (۰/۱۵=ß، ۰/۰۰۱> P) دارد. همچنین سازگاری تحصیلی اثر مستقیمی بر کفایت اجتماعی (۰/۲۸=ß، ۰/۰۰۱> P) دارد. سازگاری تحصیلی در رابطه بین تاب آوری و کفایت اجتماعی نقش میانجی داشت. نتیجه گیری: مدل کفایت اجتماعی از روی تاب‎آوری با میانجی‎گری سازگاری تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران برازش مطلوبی دارد. با توجه به نقش تاب آوری در افزایش سازگاری تحصیلی و کفایت اجتماعی، ایجاد باورهای مثبت در زمینه سلامت و نیز آگاه سازی افراد ازآثار تاب‎آوری اهمیت می یابد.

کلیدواژه ها

Academic adjustment, Resilience, Social competence, Students, تاب آوری, دانشجویان, سازگاری تحصیلی, کفایت اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.